Belföld

Rogán szerint a Telekom visszaélt azzal, hogy van pénze

rogan-antal(210x140)(2).jpg (rogán antal, )
rogan-antal(210x140)(2).jpg (rogán antal, )

A Telekom visszaélt azzal a lehetőséggel, hogy van pénze, nagy cég, nagy befolyással rendelkezik – reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője a TV2 Mokka című műsorában pénteken arra, hogy a távközlési társaság felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

Rogán Antal szerint a kormány válaszul szimbolikus lépést tett, így kívánták minden magyar polgár nevében jelezni, hogy nem lehet bármit megtenni, egy ilyen intézkedést annak meghozatala előtt alaposan végig kell gondolni.

Szerinte a Telekom megsértette az alaptörvényt, amely világosan kimondja, hogy Magyarországon szólás- és véleménynyilvánítási szabadság van. Szerinte, ha ezt valaki úgy korlátozza, hogy “ad pénzt akkor, ha tetszik a vélemény, és nem ad pénzt, ha nem tetszik a vélemény, függetlenül attól, hogy ott érvényes polgárjogi szerződés van (…), akkor azt gondolom, egy szimbolikus lépéssel nekünk is jelezni kell, nem értünk egyet azzal, ha valaki nem tartja be a magyar alkotmányt és korlátozza a szólásszabadságot”.

Ettől még sokat fognak keresni

A politikus kitért arra is, hogy a kormány válaszlépése azért szimbolikus, mert a kabinet és a Telekom közötti kapcsolatban a Telekom árbevételének egy ezrelékét teszik ki az érintett mobilinternet-előfizetések. Azt is elmondta, hogy ettől a Telekom nem fog sokkal kevesebbet keresni, viszont számára is világossá válhat, hogy nem tud akármit megtenni.

A szerződésbontást az énekessel Rogán Antal úgy értékelte, hogy ilyen lépést egyetlen multi nem engedheti meg magának egy “médiahisztéria” miatt. Szerinte Magyarországon a magyar sajtó egy része “médiahisztériát folytat”, különösen a Fidesz kongresszusa után, “alig várták, hogy valamibe beleköthessenek, nem tudtak másba, hát belekötöttek ebbe”.

Pozitív diszkrimináció

Szerinte ha valaki kicsit nyitott, akkor láthatja, hogy a jelenlegi magyar alkotmány az első Magyarországon, amely kimondja, hogy a nőket tisztelni kell, és pozitívan is lehet őket diszkriminálni. Emellett a kormány családpolitikája is jól mutatja, minden eszközzel segíti a nők munkáját, hogy akár szülés előtt, akár utána könnyen és gyorsan munkába állhassanak, ehhez a munkáltatóknak is kedvezményeket biztosítanak.

A Telekom döntésével kapcsolatban Rogán Antal végül azt mondta, ezt az ügyet lezártnak tekintik. Nem kérték, hogy a társaság állítsa vissza a szponzori szerződést, a Telekom tett egy intézkedést, amelyre a kormány világos választ adott.

Kovács Zoltán kormányszóvivő csütörtökön jelentette be, hogy a kormány utasította az összes minisztériumot és minisztériumi háttérintézményt, hogy mondják fel mobilinternetes előfizetői szerződéseiket a Magyar Telekommal, miután a cég felmondta támogatói szerződését Kovács Ákos énekessel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik