Belföld

Halott és több súlyos sérült a városlődi ralin – A szervezőt vádolták meg

A-baleset-helyszine(960x640).jpg (baleset, )
A-baleset-helyszine(960x640).jpg (baleset, )

Halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt emeltek vádat a 2013 októberében Városlődön tartott, tragédiába torkolló raliverseny szervezőjével szemben. A férfi az ügyészség szerint megszegte a sportág szabályait.

A vád szerint a férfi 2009 óta rendezett amatőr raliversenyeket a településen. Készített biztonsági tervet és beszerezte a szükséges engedélyeket is. A terv azonban több szempontból hiányos és felületes volt. Az egyébként szűk utcákban a szervező nem gondoskodott arról, hogy veszélyes helyen ne tartózkodhassanak nézők, így amikor az egyik kocsi kisodródott, elütötte a helyi büfé teraszán állókat: hárman súlyos – töréses, zúzódásos – sérüléseket szenvedtek, míg egy embert életveszélyes állapotban vittek kórházba. Érte több mint két napig küzdöttek az orvosok, ám végül meghalt.

„A raliversenyekre is alkalmazandó sporttörvény szerint a sportrendezvény előírásoknak megfelelő lebonyolításáért, a résztvevők személyi és vagyonbiztonságának megóvásáért a szervező felelős, ezért az, hogy sem a település lakóinak, sem a verseny nézőinek a biztonsága nem volt megfelelően megoldott, s így a kisodródó gépkocsi a nézők közé csapódhatott, a vádlott szakmai szabályszegéseire vezethető vissza” – olvasható a Veszprém Megyei Főügyészség pénteki tájékoztatásában.

.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik