Belföld

Fekete ruhát húztak a diákok, mert leváltanák az igazgatót

Balog Zoltán még mindig eldöntheti, hogy az érintettek mellé áll-e az önkormányzattal szemben a kecskeméti Bányai gimnázium igazgatói kinevezése során.

A diákok többsége fekete ruhában jelent meg pénteken a kecskeméti Bányai Júlia gimnáziumban – írja a Népszabadság. A tanulók a diákönkormányzat szervezésében tiltakoztak az ellen, hogy az iskolai testületek egyhangú akaratát semmibe véve nem az intézményt 22 éve sikerrel vezető Lukács Lajos, hanem Szilágyi Piroska Tünde pályázatát támogatta a kecskeméti képviselő-testület fideszes többsége. Az új igazgató kérésére zárt ülést tartottak.

Soós Eszter, a Megvédjük a Bányait mozgalom szervezője azt közölte: azért támogatják Lukács Lajost és a vele dolgozó tanárokat, mert tapasztalatból tudják, hogy az iskola által képviselt szellemiség jó a gyerekeknek. Értetlenségét fejezte ki, hogy „pártkatonájuk”, Szilágyi Piroska Tünde „helyesírási hibáktól hemzsegő, középszerű és az iskola szellemiségéhez totálisan méltatlan pályázatát támogatták”. Soós Eszter tévévitára hívta ki a város polgármesterét.

Az egyik szülő, Kaptás József idegsebész főorvos az emberierőforrás-miniszternek írt nyílt levelet. A diákok, a szülők és a tantestület még mindig reménykednek abban, hogy Balog Zoltán nem az önkormányzat politikai akarata, hanem az érintettek kívánsága mellé áll, és az állami intézmény-fenntartó újra Lukács Lajost nevezi ki.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik