Belföld

Simicskáék közelebb kerültek a TV2-höz

A cégadatok szerint bejegyzés alatt van Fonyó Károly cégének tulajdonjoga, visszamenőleges hatállyal.

Egy lépéssel közelebb kerültek Simicska Lajosék a TV2-höz: a TV2 Media Group Holdings Kft. cégadataiban felbukkant Fonyó Károly és cégének neve. Ha a módosítás hatályba lép, visszamenőlegesen, október 15-től az üzletember a kereskedelmi csatorna vagyonkezelő cégének ügyvezető-tulajdonosa.

A cégadatokban Simon Zsolt és Yvonne Dederick neve mellett már a „törlés alatt” megjegyzés szerepel mind a cégvezetőknél, mind a tulajdonosoknál. „Bejegyzés alatt” megjegyzéssel tűnt fel Fonyó Károly vezető tisztségviselőként, és a Megapolis Media Zrt. tulajdonosként.

Az mmonline azt írja: Fonyó cége 2013. december 23-án kötött opciós szerződést Simonnal és Dederickkel a cég jogelődjeire vonatkozóan. A TV2 Media Group Holdings Kft. egyébként tulajdonosa a csatornát ténylegesen működtető TV2 Média Csoport Kft-nek. Miután Simonék október 15-én bejelentették, hogy Vajna cégének adják el a TV2 Média Csoport Kft-t, Fonyó azzal lépett fel, hogy időközben már érvényesítette vételi opcióját.

A Simicska Lajos bizalmasának számító üzletember szerint a cégre jelzálogot bejegyeztető ProSiebenSat.1 Media AG-től nincs szükségük hozzájárulásra, mert nem akarják a jelzálogot töröltetni, azt is átvennék.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik