Belföld

Reuters: Ákos egy kormánybarát popénekes

ákos strand fesztivál (Array)
ákos strand fesztivál (Array)
A nagy hírügynökségek is beszámoltak az Ákos védelmében zajló kormányzati keresztes hadjáratról. E cikkekben Ákos konzervatív és kormánybarát popénekesnek nevezik, de a terhességi tesztek is szóba kerülnek.

A nemzetközi média megint lecsapott a magyar ugarra, az Ákos-Telekom-Lázár hármas ütközet keltette fel több hírügynökség és lap figyelmét.

Azt, hogy egy vélemény miatt a kormány felbont pár szerződést egy céggel, megütötte a Reuters mércéjét is, ami azt írja, minisztériumok és háttérintézmények lettek utasítva, hogy bontsák fel a szerződéseiket a Deutsche Telekom magyar leányvállalatával. A Reuters ezután elmagyarázza, hogy “a kormánybarát popénekes” elmondta, mi a nők dolga (szülni, vkihez tartozni stb.). Erre a Telekom megszüntette a vele kötött szerződését.

A cívódásról beszámolt a francia AFP is, amelyik tévesen azt írja, a Magyar Televízión ment adásba a legendássá lett interjú. Ákost konzervatív énekesnek nevezik, aki a közösségi médiában keltett durva vihart kijelentéseivel.

Ezután leírják a történteket, kiemelve, hogy Lázár János véleménydiktatúrát kiáltott. Megemlítik Kövér László nőket helyretevő kijelentését, és hogy erre válaszul negatív terhességi tesztek küldésére szólítottak fel a tiltakozók. Az AFP megpendíti végül, hogy a parlamentben 10 százalék a nők aránya (az EU-ban az átlag 23 százalék), miközben Orbán 13 fős kormányában nincs nő.

Depeche Mode Tribute

A Bloomberg Business talán a legízesebben fogalmazott az ügyben. Ákosról eleve azt írták, ő az a magyar popénekes, akit a rajongói csak a keresztnevén szólítanak. A történetet taglalva kitértek arra, hogy Orbán kormányában nincsen nő, és a multik gyakran panaszkodnak rá, hogy folyamatosan beleavatkozik a piaci folyamatokba, pl. különadókkal.

“Ez mélyíti majd az aggodalmat a magánszektorba való kormányzati beavatkozásokról. Ez igazán visszavetheti a magyarországi beruházások mértékét” – mondta a lapnak William Jackson londoni elemző. Kovács Zoltán kormányszóvivő is nyilatkozott, szerinte megmarad a Telekommal kötött stratégiai megállapodás, ahogy az is, hogy ők vezethetik be majd a netet az utolsó egérlyukba is.

A Bloomberg megemlíti még, hogy 3 százalékot esett a hírre a Telekom részvényeinek árfolyama, és hogy négy hónapja nem volt ekkora zuhanás. A cikk vége a legbriliánsabb, ahol leírják Ákos munkásságát:

Kovács Ákos a korai 1990-es években lett híres egy együttessel, ami Depeche Mode stílusú dalokat játszott, ami után egyéni karrierbe kezdett, ami több platinalemezt eredményezett a weboldalán található életrajz szerint. A popsztár, aki elnyerte Magyarország legmagasabb művészi állami kitüntetését és állami támogatásban részesül, nyilvános támogatója Orbán kormányának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik