Belföld

Vádat emeltek Rogán Antal volt jegyzője ellen

Vádat emelt az az V. kerületi önkormányzat volt jegyzője, Rónaszéki László és két társa ellen a Központi Nyomozó Főügyészség.

A Magyar Idők értesülése szerint a volt jegyzőt hivatali visszaéléssel, egy vállalkozót felbujtóként elkövetett hivatali visszaéléssel, vesztegetéssel elkövetett hivatali befolyással üzérkedéssel és befolyással üzérkedéssel.

Egy cég ügyvezetőjét pedig befolyás vásárlásával vádolta meg a főügyészség.

A vádhatóság korábban a saját adatai és a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján kezdett nyomozni, a napilap úgy tudja, egy étterem tulajdonosa kenőpénzzel szerette volna elérni, hogy a belvárosi vendéglátóhely reggel hatig tarthasson nyitva, ehhez azonban jegyzői engedély kellett.

A tulajdonos ekkor megkereste egy vállalkozó ismerősét, ő azt mondta, másfél millió forintért elintézi az engedélyt. A jegyző néhány nappal később már tudott is a dologról, és engedélyt adott az éjszakai nyitva tartáshoz.

A Magyar Idők szerint úgy buktak le, hogy a telefonbeszélgetésüket egy másik, már tartó nyomozás miatt lehallgatták.

A gyanúsítottak tagadják, hogy bűncselekményt követtek volna el, panasszal éltek a gyanúsítással szemben, ezt azonban a Legfőbb Ügyészség elutasította.

Rónaszéki Lászlót Rogán Antal korábbi belvárosi polgármester 2013 elején váltotta le. Azt egyelőre nem tudni, hogy a vesztegetési ügy mikor történt, és ki az ügyben érintett két vállalkozó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik