Belföld

Kern András mindenkivel undok az új filmje előzetesében

Kedvcsinálót kapott a Kossuth- és Jászai Mari-díjas művész Gondolj rám című, roppant szórakoztatónak ígérkező vígjátéka.

Vámos Miklós novellájából készül Kern András új rendezése, a Gondolj rám, amely a közkedvelt orvosból egy csapásra undok szemétládává váló Dr. Borlai története lesz. A sztori szerint miután a doki rosszul kezdi érezni magát és kivizsgálják, kiderül, hogy halálos beteg és már nincs sok neki hátra. Az amúgy mintaférj és szerető apa ekkor ördögi tervet eszel ki: szépen magára haragítja a szeretteit, a gyerekeit, a feleségét (Eszenyi Enikő), az anyját, hogy majd ne okozzon fájdalmat nekik, amikor el kell veszíteniük. Ám miután már mindenkit lebontott maga körül és azt gondolják róla, hogy egy ocsmány, önző, kibírhatatlan alakká vált, meglepő még mindig él, holott már rég a temetőben kellene feküdnie.

A film a Kern Andrásra oly jellemző fekete humorral, csavarosan, szellemesen mesél, hazugságainkon, árulásainkon, bűnös és gyakran a visszájukra forduló “jót akarásainkon” keresztül egyfajta szembenézés önmagunkkal.

Szeretném, ha ez a film igazi mozi lenne, nem vígjáték, nem tragédia, nem blockbuster, hanem egy emberi történet, kicsit lelkizős, amin sokat lehet nevetni, amelyben magára ismerhet a néző, és felteheti magának a kérdést, hogy a főszereplőhöz hasonlóan cselekedne-e. Ezt nevezem én mozinak, dramedy-nek.

– nyilatkozta Kern, akinek a Gondolj rám a Sztracsatella és A miniszter félrelép után a harmadik rendezése. A forgatókönyvet a film alapjául szolgáló Halhatatlan című novella szerzőjével, Vámos Miklóssal együtt írta. A vígjáték 2016. január 21-én kerül a mozikba.

Forrás: A Company Hungary

Ajánlott videó

Olvasói sztorik