Belföld

Fagy, eső, ónos eső és hó

Tel-Debrecenben(960x640).jpg (Array)
Tel-Debrecenben(960x640).jpg (Array)
Nagyrészt erősen felhős, borult, párás marad az idő. Sokfelé korlátozottak lesznek a látási viszonyok.

Szerdán inkább csak az északkeleti megyékben szakadozhat fel a felhőzet. Tartósan ködös tájak főként a déli országrészben lehetnek. Szitálás, a fagyos területeken ónos szitálás bármikor előfordulhat. Gyenge, mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között valószínű. Késő este -2, +2 fokra hűl le a levegő.

Sokfelé korlátozottak lesznek a látási viszonyok, de nagy területre kiterjedő, tartós, sűrű ködnek kicsi az esélye. A fagyos tájakon előfordulhat ónos szitálás – tudatta az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Csütörtökön is borult, párás, helyenként tartósan ködös időre kell készülni. Napközben a már meglévő felhőréteg fölé a magasban vastagodó felhőzet érkezik, ezért délután főleg az északi megyékben kisebb mennyiségű vegyes halmazállapotú csapadék valószínű: a Dunántúlon jórészt eső, attól keletre eső, ónos eső, esetleg havas eső, Borsodban és a Nyírség környékén hó is előfordulhat. A déli, délnyugati szél a Kisalföld térségében megélénkül. A hőmérséklet napközben -1 és +4 fok között alakul.

Sokfelé korlátozottak maradnak a látási viszonyok, de nagy területre kiterjedő, tartós, sűrű ködnek kicsi az esélye. A fagyos tájakon ugyanakkor előfordulhat ónos szitálás, ezért csütörtökre az OMSZ elsőfokú, citromsárga figyelmeztetést adott ki öt (Pest, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg) megyére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik