Belföld

Nem fog kiderülni, honnan szerezte Simon Gábor azt a többszáz millió forintot

simon gábor (Array)
simon gábor (Array)

Simon Gábor, az MSZP volt elnökhelyettese nem járult hozzá, hogy a svájci hatóságok jogsegélykérelem keretében tájékoztassák a Központi Nyomozó Főügyészséget az ország egyik bankjában tartott vagyonáról, írja a Magyar Idők.

A lap keddi számában arról ír, hogy ez a büntetőeljárás szempontjából azért lett volna lényeges, mert kiderülhetett volna, hogy a szocialista politikus milyen forrásból jutott ahhoz a több száz millió forintnak megfelelő valutához, amelyet később egy svájci bankból egy osztrák pénzintézetbe utalt át.

Az újság szerint a helvét államnak küldött jogsegélykérelemre azzal az indoklással érkezett elutasító válasz, hogy a helyi törvények szerint az egyszerű adóelkerülés nem minősül bűncselekménynek. A válaszban szerepelt az is, hogy az adatszolgáltatás a gyanúsítottat mentő célból lehetséges, azonban ehhez a terheltnek írásban is hozzá kell járulnia, ezt azonban Simon Gábor nem tette meg.

A Magyar Idők felidézte, Simon Gáborról 2014. február elején derült ki, hogy több száz milliós vagyont tart egy bécsi bankszámlán, amelyet nem tüntetett fel képviselői vagyonnyilatkozataiban, és az összeg után jövedelemadót sem fizetett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik