Belföld

Lebaltázással indult a délután a Parlamentben

Ma sem bírnak magukkal a képviselők. Pedig Kövér tegnap odavert a törvényhozás csibészeinek.

„Képviselőtársaim, addig nem megyünk tovább, amíg mindenki el nem foglalja a helyét. Akinek megbeszélnivalója van, menjen ki a folyosóra… Egyszerűen nem lehet rendesen hallani azt, ami az ülésteremben elhangzott.”

Az amúgy sztoikus kereszténydemokrata, Latorcai János levezető elnök jön ki e szavakkal sodrából az Országgyűlés délutáni műszakjának kezdetén, az interpellációs időszakban. Amúgy a szoci Tukacs István beszél a Szent Imre kapcsán „dagadó egészségügyi botrányokról”.

Közeleg a karácsonyi szünet, zsizsegnek a képviselők, tegnap Kövér László házelnök is elragadtatta magát. Ahogy írtuk, felszólaló kormánypártiakat többször szakítottak félbe ellenzéki bekiabálások. Mire Kövér javasolta a teremben amúgy bent nem tartózkodó LMP-s és jobbikos frakcióvezetőnek, Schiffer Andrásnak s Vona Gábornak, nyújtsanak be házszabály-módosítást arról, hadd kiabáljon, aki csak akar, ehhez “csupán négyötödös többséget” kell szervezni a törvényhozásban az ideához. Majd, hogy nem csitult a zaj, így fakadt ki a jobbikos frakció felé: „Próbálják meggyőzni Novák Elődöt, hogy nem a kocsmában van a jobbikos haverjai között.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik