Belföld

Kövér: “a halál kultúrájának a harsonásai” hangosabbak

A házelnök szerencsére nem akarja visszazavarni a nőket a konyhába, de azért jó lenne, ha több gyerek lenne, mert a migránsok eltapossák a kultúránkat. Kövér szerint amúgy aprópénz az eddig 8000 milliárdnyi EU-támogatás.

Lényeges, hogy a közbeszéd része legyen a demográfiai helyzet, hiszen az életünkről, a jövőnkről van szó – mondta az Országgyűlés elnöke kedden az InfoRádió Aréna című műsorában. Kövér László szerint az európai országokban belátható időn belül az a helyzet jön létre, hogy nem lehet megállni a demográfiai lejtőn, ezért a kormány minden eszközzel segíteni akarja a gyermekvállalást, amit az elmúlt 25 évben nem mindig tettek meg a kormányok. Ebben nagyobb szerepet kellene vállalnia a médiának, az egyházaknak és a civil társadalomnak is.

Élettérért özönlenek be

Úgy látja, miközben nő a Föld lakossága, Európában a népességfogyás a jellemző, ezért előbb-utóbb “beözönlenek” ide azok, akik “életteret látnak itt maguknak”, a korábbi otthonukban már nem tudnak vagy nem akarnak élni, és elfoglalják, letarolják azt a civilizációt, ami többi között “a mi ezeréves küzdelmünk árán is felépült”.

Ha azok, akik legalább elméletben egyetértenek azzal, hogy “az a dolgunk a világban nemzetként is, hogy megmaradjunk”, megfelelő mintát mutatnak, akkor előrébb jutnánk, és talán nem azoknak a hangja lenne látszólag erősebb, akik “a halál kultúrájának a harsonásai”, azt hirdetve, hogy nincs holnap, “csak a ma van, és abban szabad élni”.

Az, hogy a hagyományos női és férfi szerepek fontosságát hangsúlyozzák, nem azt jelenti, hogy a nőket “vissza akarjuk zárni a konyhába”.

A házelnök közölte: a lakásépítések áfájának csökkentése is a családokat segíti, és a cél további bürokratikus eljárások egyszerűsítése.

Felháborító, hogy az EU 8000 milliárd forintot ad!

Kövér arról is beszélt, hogy a régi EU-tagállamoknak kicsit nagyobb tisztelettel kellene tekinteniük az újakra, mert nem azért vették fel őket, hogy jótékonykodjanak velük, vagy mert lelkiismeret-furdalásuk volt azért az ötven évért, amit ezek az országok a “Szovjetunió börtöneiben” töltöttek, hanem mert ez volt az érdekük, például a gazdasági érdekük. Helytelen és erkölcstelen az a beállítás, hogy kegyet gyakorolnának azzal, amiért “némi pénzt visszafolyatnak fejlesztési források formájában” ide – nevezte a hét év alatti 8500 milliárd forintot “némi pénznek”.

Véleménye szerint ha nem Magyarország lép fel egyedül, akkor nem lehet a problémákat a szőnyeg alá söpörni, és együtt beszélhetik meg, mi legyen Európával, ha már közös Európáról beszélnek. Ma ha valaki nem ért egyet a régi, nagy tagállamokkal, egységbontóként bélyegzik meg, és igyekeznek erkölcsileg ellehetetleníteni, majd megfenyegetik az anyagi ellehetetlenítéssel – magyarázta. Ugyanakkor sokan vannak, akik egyetértenek a magyar állásponttal, de nem mernek “kilógni a sorból”, konfliktusba keveredni.

A népnek kedvez a Fidesz, nem a haveroknak

A házelnök arra is kitért, hogy a Fidesz “a nép pártja, az emberek pártja, a polgárok pártja”, és olyan politikát akarnak folytatni, ami a “társadalmi optimumot” valósítja meg. A választások azt mutatják, hogy nem követtek el alapvető hibát, abba az irányba mennek, amerre az emberek szerint mennie kell az országnak – közölte.

MTI
MTI

Azt is mondta, a kormány soha nem azon az alapon döntött egy társadalompolitikai kérdésben, hogy az jó-e valakinek, aki közel áll a kormányhoz, hanem hogy a szélesebb társadalmi csoportoknak hasznos-e, és ha igen, meghozták a szükséges döntést akkor is, ha az a hozzájuk közel állóknak rossz volt.

Amilyen a kormány, olyan az ellenzéke

Kövér a többi pártot értékelve kifejtette: a Jobbik és az LMP “rendszerellenes pártoknak mondhatók”, a Jobbik sem a belpolitikai rendszert, sem a Magyarországot körülvevő világrendszert nem fogadja el, más helyet képzel el Magyarországnak. Az LMP egyfajta antikapitalista pártként az egész tőkés világrendszert kérdőjelezi meg. E két pártnak van “koherensnek mondható gondolkodásmódja”, a baloldal viszont jelenleg kiismerhetetlen, “sötét káosz”, és nem tudni, lesz-e belőle még egyszer ütőképes alternatíva.

Mint mondta, ellenzéknek lennie kell egy demokráciában. Azt is közölte, hogy “bizonyos értelemben” sajnálja, hogy nincs “egy intellektuálisan is bennünket inspiráló politikai erő az ellenzéki oldalon” – írja az MTI.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik