Belföld

Megerőszakolt, majd megölt egy 81 éves szabolcsi nőt, 13 év után fogták el

A rendőrök 13 év után elfogták azt a férfit, aki a gyanú szerint 13 éve – 2002 októberében – megölt egy 81 éves nőt Kántorjánoson. A támadó szombaton került előzetes letartóztatásba.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint a helyi férfi az esti órákban osont be áldozata házába. A rendőrök nem tudták kideríteni, ki a gyilkos, ezért a nyomozást 2004-ben felfüggesztették. Az aktát azonban idén novemberben ismét megnyitották. Tanúkat hallgattak meg és mivel a bűnügyi technikai eszközök és lehetőségek is fejlődtek az elmúlt években, sikerült a kört egy háromfős társaságra szűkíteni. Mint kiderült, ők az asszony otthonához közeli kocsmában voltak, majd külön-külön elindultak haza. Egyikük beismerte tettét, részletesen elmondta a nyomozóknak, hogyan ölte meg a 81 éves nőt.

Nem ez az egyetlen kántorjánosi gyilkosság, amelynek végére hosszú idő után, a közelmúltban került pont. A rendőrség december elején közölte: vádemelést javasolnak azzal a külföldi férfival szemben, aki a gyanú szerint még 1997-ben – két társával együtt – megölt egy kántorjánosi férfit. Az ügyben keletkezett iratokat a napokban megküldték az illetékes ügyészségnek. Az említett harmadik tettest idén májusban kapták el. A bíróság egyiküket 2014 januárjában jogerősen 15 év szabadságvesztésre ítélte, társa azonban már nem állhatott bíróság elé, mivel 2013 májusában meghalt. Az ügyben megismételt eljárást folytatott le a bíróság, az emberölést előbbi esetében testi sértésre és kifosztásra minősítette át. Mivel ezek a bűncselekmények 2006-ban elévültek, a férfit idén február 10-én szabadon engedték. A harmadik támadót várhatóan hamarosan bíróság elé állítják.

Olvasói sztorik