Belföld

Konténerben taníthatják a gyerekeket Pécsen

konténer (Array)
konténer (Array)
Sok az osztály, kevés a terem a pécsi suliban, ezért kreatív módszert választottak: konténereket csaptak ki az udvarra, hogy majd abban tanítsák a nebulókat. A szakszervezet bepipult.

Egy pécsi általános iskoka udvarába konténereket helyeztek azért, mert 16 termük van és 18 osztálynak kéne hely, és a tanítást csak így tudják megoldani – készített riportot Baranyában az RTL Klub Híradója.

A Dunántúli Napló szerint az elmúlt hónapokban előfordult, hogy a folyosókon és az aulában is tartottak órákat. Kárpáti Piroska, a Kovács Béla Általános Iskola tagintézmény-vezetője azt mondta, csak egyszer fordult elő eddig, hogy nem a teremben tartottak órát, hanem egy “szabadtéri tanteremben”, mert jó idő volt. Eddig az órarend átszervezésével oldották meg a problémát.

A konténerekben még nem tanítanak, mert a tűzoltóság még nem engedélyezte a használatukat. A konténereket leszállító cég azonban büszke a munkájára, szerintük kulturált körülményeket teremtettek.

Komoly, hogy a 21. században konténerben kell tanítani? Miért nem a stadionokat rakják konténerbe?

Így fakadt ki Nagy Erzsébet, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének vezetője, aki szerint ők már figyelmeztettek erre a helyzetre korábban. Ugyanis több iskolát megszüntettek a városban, városrészek maradtak iskola nélkül és túl nagy körzetek jöttek létre. A Klebersberg Kunó Intézményfenntartó Központ szerint ők minden törvényi előírást betartottak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik