Élő Belföld

Orbán miniszterelnök lesz, mert engedi a felesége

  • Áfacsökkentés
  • Orbán bejelentkezett 2018-ra
  • Lázár szerint jöjjenek a fiatalok
  • Orbán óva int ettől egyelőre
  • Zsebre vágott kézzel távozott a miniszterelnök

o3

 

Amit a Fidesz kér, azt meg szoktam csinálni

Brenzovics László beszél, Kárpátaljáról jött, hálás a Fidesznek azért, amiért se Kárpátalja, se a magyarság nem tűnt el. Kicsit feszengve érzezte magát Semjén miniszterelnök-helyettes mellett, meg azért, amiért felszólították a színpadra, de hát “amit a Fidesz kér, azt meg szoktam csinálni.”

Ezzel a teljes Fidesz-krédót összefoglalta. “Élni fog a nemzet, amelyik összetart.”

Melegszik a pite

Nehéz tömegtámogatást szerezni az olyan keresztény értékeknek, mint az egyneműek házasságának ellenzése, meg az olyanoknak is, mint a család szentségéből (állítólag) következő vasárnapi zárva tartás – még mindig Semjén beszél.

Azt is ő mondja, hogy az MSZP már nem szocdem, hanem liberális, „a multi áruházláncok strómanja lett”, mégpedig azzal, hogy nem állt a kereskedelem vasárnapi zárva tartása mellé, pedig akár azt is követelhetné, hogy az iparban is szünnap legyen a hét utolsó napja.

Egyszer csak a kékcédulás választásnál tart, majd ott, hogy „büszke vagyok rá, hogy egyetlen történelmi pártként életben maradtunk” (KDNP).

A gondolatfüzér következő gyöngyszeme a brüsszeli bürokraták internacionalista segítségnyújtása, melynek alanya a kis Magyarországon regnáló balos ellenzék.

„Emlékezzünk, emlékeztessünk, és gyűjtsünk erőt” – Merlinnel, a varázslóval zár a miniszterelnök-helyettes, ha már vele kezdett.

Semjén: barátaim

Embernek végzete, hogy felejt, idézi Semjén Merlint.

Nem lettünk görögök, lett új alkotmány, hatalmas a rezsicsökkentés, holott mindenki óva intette a magyarságot. Miért tudták ezt megtenni? Mert volt hozzá erejük.

f7

Nem úgy, mint 1994-ben, mert akkor Horn hiába kapott kevesebb szavazatot, a Fidesz alulmaradt. Sorozatban hét választást nyertek, a bajtársi szövetségünk nemcsak érdek, hanem értékközösség.

Luca napja van, tudták?

“Ezzel a testet nem tudod beszennyezni, mert az csak úgy lesz tisztátalan, ha az akarat beleegyezik. Ezért még ha el is veszed erőszakkal testem tisztaságát, akaratomat erre nem tudod rávenni. Mire vársz? A testem kész a kínra!”

Ricsi kolléga írja Semjén Zsoltot, jut idő Lucára, itt írunk róla hosszabban. Széklábbal vigyázni.

Egészen fantasztikus beszéd, számok – SZAVAZÁS

Dr. Nagy Gábor Tamásé a szó, a Fidesz mandátumvizsgáló bizottságának az elnöke ő. Ismétel: eredetileg a párizsi terrortámadás után került volna sor a kongresszusra, de elmaradt.

A Fidesz küldötteinek száma 1505 fő, az összes küldötté 1590. Minden szabályos. A jelentéssel szemben senki nem élt kifogással.

Szavazólap, szavazókártya rendben. Mindenkinek a mandátuma oké. Selmeczi Gabriella és Kocsis Máté a levezető elnök.

Csete, pata

Csetepaték vannak a forráselosztás körül, ez a következő, kissé karcos tarlósi gondolat.

„Keresgéljük a helyes arányokat, ez azonban nem baj, a mai világban természetes”, a stratégiában szerencsére egyetértés van. Budapest, mondja Tarlós, egyre előrébb lép mindenféle protokoll-listákon, plusz príma a kerületi polgármesterek és a városháza közötti munkakapcsolat.

Na, nem is olyan karcos, végül is senki szemüvege nem lett leverve.

Reménykeltő eredményeket, bizakodó jó hangulatot remél a kongresszustól a főpolgármester, valamint minden barátnak, bírálónak áldott ünnepet.

Himnusz, kezdünk, jön Tarlós

A székely himnuszt nagyon vártuk, hiába. A főpolgámester a rövid bevezető, a rendszerváltás utáni sikerek ismertetése után már rá is kanyardott a menekültekre. Nem hiszi, hogy csak úgy, maguktól jönnének, de a magyar kormány volt az első, amely életszerű megoldásokat tett le az asztalra.

Ébredezik a nyugat-európai népek gondolkodása.

Veszélybe kerülhet Európa jövője, a kontinens nem tart lépést a való világgal.

Kép: Berecz Valter, 24.hu
Kép: Berecz Valter, 24.hu

És most rákanyarodik a Fidesz-Budapest ellentétre.

Mineln, közteln, házeln, főpolg - Tarlós nyit

Tarlós nyitja a 26., tisztújító kongresszust, mint a dzsemborinak otthont adó város (Budapest, ugye) főpolgármestere.

Múltba néz, az alapításig tekint vissza, a Bibóig meg a harminchét értelmiségi fiatalig, ahol ő nem lehetett ott. Végigveszi a ciklusokat, kormányzati négyéveket és ellenzékieket, népszavazásokat, aztán a 2010-től zajló sikerszéria kerül sorra, új alkotmánytól rezsicsökkentésig.

Mindent a Fidesz ad, miniszterelnököt, államelnököt, házelnököt, főpolgármestert – büszke rá Tarlós, pláne, hogy e felsorolással önmagát is a legfőbb méltóságok közé emeli, ha csak egy kongresszusi nyitóbeszédig is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik