Belföld

Öt megyében figyelmeztetés adtak ki a veszélyes időjárás miatt

Péntekre Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna és Zala megyében elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben a sűrű köd miatt – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzéséből.

Elsősorban az ország dél-dunántúli részén, valamint a Duna-Tisza köze déli harmadán és az Északi-középhegység völgyeiben többfelé valószínű köd, sűrű köd, amely napközben lassanként zsugorodik, ritkul. Kora délelőttig főként a ködös területeken gyenge ónos szitálás és zúzmarás köd is előfordulhat.

Északnyugaton hosszabb, másutt inkább csak rövid időszakokra szakadozhat fel, vékonyodhat el a felhőzet. Tartósabban ködös területek főként délen, délnyugaton lehetnek. Számottevő csapadék továbbra sem lesz, északon, északkeleten azonban helyenként kisebb eső, másutt szitálás, a reggeli órákban esetleg ónos szitálás előfordulhat. Az Alföld északi részén megélénkül a délnyugati szél, másutt többnyire gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet szombaton általában 4 és 9 fok között alakul, de a tartósan ködös helyeken egy-két fokkal hidegebb valószínű. Késő estére -2 és +4 fok közé hűl le a levegő.

Vasárnap eleinte sok lesz a felhő, majd délnyugat felől csökken a felhőzet, északkeleten néhol kisebb eső előfordulhat. A déli, délnyugati szél néhol megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 10 fok között alakul.

Hétfőn változó felhőzetre számíthatunk, több-kevesebb napsütéssel, csapadék nem valószínű. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet +2 és -3, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik