Belföld

“Vágott, rúgott, ahol ért” – Megszólalt az anya, akitől elragadták kisfiát

Nem ez az első eset, hogy apja megpróbálta elvinni a kicsit.

„A bölcsődéből mentünk haza, öt óra felé, már sötét volt. Hátulról támadt rám valaki, de rögtön tudtam, hogy csak Patrick lehet. Leon és én is a földre kerültünk, egy pillanat alatt letepert bennünket. Engem azonnal ütött, vágott, rúgott, ahol ért – mondta a Blikknek az a nő, akinek kétéves kisfiát erőszakkal vitte el volt párja kedden. A testével védte a picit, de a férfi próbálta kicibálni a karja alól. Megérkezett a segítője is, valószínűleg a sógora, végül ő tépte ki a kezéből Leont. Hogy biztos ne tudjon felkelni, a gyerek apja gázspray-t nyomott az arcába. Ennek ellenére utánuk rohant, feltépte az anyósülés ajtaját, de a kicsit nem tudta kivenni a járműből.

varro-leon

Az asszony a környékbeliektől kért telefont, hogy hívja a rendőrséget, a kiérkező járőrök értesítették a mentőt. Mint kiderült, nem ez volt az első kísérlet, hogy elragadják a kis Leont. Idén áprilisban az akkor másfél éves picit babakocsiban sétáltató nagypapát rohanta le az apa, gázspray-vel fújta le és megverte. Katalin 2013-ig élt együtt Franciaországban gyermeke apjával, de megromlott a kapcsolatuk, és hazaköltözött fiával.

Patrick Royer

Úgy értesült, volt élettársa ellen még a támadást követő 48 órán belül sem adtak ki nemzetközi elfogatóparancsot – csak itthon keresték –, pedig nyilvánvaló volt, hogy nem marad Magyarországon. Ráadásul egy nappal a támadás után a férfi küldött egy SMS-t, miszerint korábbi közös franciaországi otthonukban van a gyerekkel. „Miután megvertek, a rendőrségen biztosítottak, hogy Patrick ellen a nemzetközi elfogatóparancs megvan, erre kiderül, mégsem adták ki” – mondta.

A Bors úgy tudja, hogy a gyerekrablás előt­ti napon az apa egy bézs színű Merce­dest bérelt, feltehetően azzal vitte el a kis­fiát.

Ahogy arról beszámoltunk, a rendőrség szerdán közölte, hogy keresik apát és fiát, a 46 éves francia állampolgárságú Patrick Royert és a kétéves, Szombathelyen élő Varró Leon Bálintot. A gyermeket december 8-án vitte magával szülője, azóta nem tudni, hol vannak.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik