Belföld

Rendszeresen verte, büntette gyerekeit a részeges esztergomi nő

Kiskorú veszélyeztetése miatt állítanak hamarosan bíróság elé – egyebek mellett – egy esztergomi nőt, aki rendszeresen verte, büntette és fenyegette gyerekeit. A megyei főügyészség csütörtökön közölte: vádat emeltek az ügyben, az anyával szemben börtönbüntetést indítványoztak.

A vádirat szerint a 41 éves asszony egyedül nevelte két – 13 illetve 11 éves – gyermekét a kertvárosban. Heti rendszerességgel lerészegedett, ilyenkor többször előfordult, hogy lánya támogatta haza az italboltból, de megesett, hogy otthon itta le magát. Ilyenkor elvesztette a kontrollt, és általában kisfiába kötött bele. Minden apró botlása miatt ordibált és veszekedett, rendszeresen bántalmazta, pofozta, verte – hol kézzel, hol fakanállal – és fenyegetőzött, hogy felköti magát, amennyiben őt nevelőotthonba viszik. Egyszer földhöz vágta a gyerek laptopját is, míg áprilisban a billentyűzetet vágta hozzá és el is találta a fejét, könnyű sérüléseket okozva neki.

Az anya – ahogy az ügyészség fogalmaz – a fiúval szemben szinte kizárólag büntető eszközöket használt, a nevelési módszereiből az érzelmi melegség teljességgel hiányzott. A gyermek emiatt közepes fokú érzelmi sérültséget szenvedett.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik