Belföld

Megyéket turnézott végig a budapesti betörőbanda – Videóval

Nógrád, Veszprém és Csongrád megyében portyázott az a bűnbanda, amelynek tagjait nemrégiben kapták el a rendőrök. A háromfős budapesti társaság irodaházakba és boltokba tört be, ahonnan általában pénzt és ruhákat vittek el.

A nyomozás adatai szerint a csapat két tagja augusztus végén egy salgótarjáni irodaházba mászott be, miután kifeszítették az ablakot. A portán felkapták a kulcsokat és több helyiséget is “meglátogattak” : két szakszervezeti, egy közjegyzői és egy országos szövetség irodáját, ahol kiürítették a lemezszekrényeket.  Novemberben – már hárman –  egy veszprémi nyomtatványboltban is jártak, oda zárfésűvel jutottak be és vitték a bevételt.

Ugyancsak novemberben – megint ketten – egy szentesi ruhaboltot vettek célba, illetve egy cég irodaházának ablakát nyitották ki erőszakkal, majd az üzlet raktárából ruhákat, míg a betéti társaság egyik helyiségéből készpénzt igyekeztek zsákmányolni. Pechjükre másnap elfogták őket, cinkosukra pedig pár nappal később, a rejtekhelyén csaptak le. Most mindannyian előzetesben vannak.

Kiderült, ugyanez a bűnözői kör több irodát tört fel egy Nyíregyháza belvárosában található épületben még tavaly novemberben, a rendőrök a városból kivezető 4-es számú főúton próbálták meg feltartóztatni őket, de sikerült elhajtaniuk.  Az autó két utasával a 4-es számú főúton menekült, elhagyta Nyíregyházát, majd Debrecennél felhajtott az M3-as autópályára és a jobb pályatesten a forgalommal szemben haladt Budapest felé. A menekülő járművet a rendőrök végül Heves megyében az Ecsédi pihenőhelynél tartóztatták fel és az elkövetőket elfogták.

Olvasói sztorik