Budapest, 2015. március 16.
Farkas Flórián, a Fidesz képviselõje az Országgyûlés plenáris ülésén 2015. március 16-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor
Belföld

A kormány végre levette a kezét az ORÖ botrányos programjáról

24.hu
24.hu

hírfaragó. 2015. 12. 10. 12:30

Megbukott a Híd a munka világába, a kormány megvonta a támogatást Farkas Flórián programjától.

A RomNet a Magyar Közlöny vonatkozó kormányhatározatára hivatkozva azt írja, hogy „az Országos Roma Önkormányzat által koordinált Híd a munka világába elnevezésű projekt támogatásának összegét 2 milliárd 474 millió 646 ezer 299 forinttal csökkentették.”

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma szerint a közel két és félmilliárd forintos elvonásra a projekt szakmai okai miatt volt szükség, mert az „nem az eredeti tervek szerint haladt, csökkentett műszaki-szakmai tartalommal és ehhez mérten csökkentett költségvetésből valósult meg.”

Az EMMI ugyanakkor tagadja, hogy mindennek köze lenne ahhoz, hogy a NAV költségvetési csalás gyanúja miatt indított eljárását az ügyben. A NAV szerint folyamatosak a kihallgatások, iratokat is lefoglaltak, de gyanúsított még nincs.

Arról már korábban is írtunk, hogy a DK az Európai Unió Csalás Elleni Hivatalához fordul az ORÖ-ben történt pénzosztogatás miatt, a RomNet szerint az OLAF már hónapok óta vizsgálódik.

A szervezet a Híd a munka világába programra szánt pénzből vásárolta a Naphegy téren lévő székházat 224 millió forintért, amelyeke felújítására több mint 20 milliót, a bútorok beszerzésére pedig 30 millió forintot költöttek, miközben valós munka nem zajlott.

A lap hozzáteszi, több mint százmillió forintot fizetett ki ismerős cégeknek a Farkas irányítása alatt működött ORÖ a foglalkoztatást segítő EU-s pályázatában olyan tanulmányokra is, amelyeket részben, előzőleg más projektekben is elszámoltak.

Készültek olyan tanulmányok is, amelyek az elszámolás alapján oldalanként mintegy 300 ezer forintba kerültek.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.