Belföld

Bombariadó az óbudai brit iskolában – Nagy erővel vonult ki a TEK

Rendőrök és terrorelhárítók jelentek meg szerdán Óbudán. A Kiscelli közben lévő brit nemzetközi iskolánál bombariadó van. Sok a rendőrautó és géppisztolyos TEK-esek is vannak a helyszínen.

Lezárták a környéket, A járókelők szerint állítólag mesterlövészeket is látni. Kerestük a rendőrséget az ügyben. Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság szóvivője későbbre ígért tájékoztatást.

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Időközben kiderült, bombariadó volt a helyszínen. A gyerekek biztonságban vannak, egy részüket átmenekítették a közeli Kiscelli Múzeumba, a többiekért elmentek a szüleik.

 A British International School közölte: szerdán reggel 8.30-kor kaptak egy robbantással fenyegető telefonhívást. Az iskola szabályzatával összhangban értesítették a rendőrséget és azonnal kiürítették az épületet a diákok és dolgozók biztonsága érdekében. Mindenkit biztonságos helyre vittek és lezárták az iskolát, baja senkinek nem esett.
24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

A fiatalok csoportokban hagyták el az épületet, amikor kollégáink odaértek. Azt mondták, kaptak egy telefont, hogy hagyják el az épületet. Többet egyelőre nem mondanak.

A 24.hu-nak a helyszínen Hajdú János, a TEK vezetője azt mondta, valós veszély volt az iskolánál.

Kaufmann Balázs riporter megkérdezte az egyik épületet elhagyó felnőttet, hogy mi történhetett:

24.hu / Neményi Márton
24.hu / Neményi Márton

Közben a Brfk is megerősítette, hogy Bombariadó miatt ürítették ki az iskolát. Azt mondták, 8 óra 44 perckor érkezett bejelentés a fenyegetésről. A helyszínre riasztották a Terrorelhárítási Központ embereit is, ahol az egyenruhások „megtették a szükséges intézkedéseket”. Az épületet tűzszerészek vizsgálták át.

Az ügyben közveszéllyel fenyegetés bűntette miatt indult eljárás, egyelőre ismeretlen tettes ellen.

Megérkezett a pizza is a TEK-eseknek, éhen már nem maradnak. Az emberek pedig elkezdtek visszagyalogolni az iskolába.

UPDATE: A TEK Sajtóosztálya azt a tájékoztatást adta a 24.hu-nak, hogy a pizzát az iskola rendelte a gyerekeknek, a terrorelhárítók csak bevitték azokat az épületbe.

Kép: Kaufmann Balázs, 24.hu
Kép: Kaufmann Balázs, 24.hu
Kaufmann Balázs, 24.hu
Kaufmann Balázs, 24.hu
Olvasói sztorik