Belföld

A Jobbik keresi a fogást a Habony-videón

Az ellenzéki párt jogászai vizsgálják, milyen jogi lépéseket lehetne tenni Habony Árpáddal kapcsolatban.

A Habony Árpádról nyilvánosságra került videó megmutatja a Fidesz igazi arcát: közpénzből felhizlalt barátok, urizálás, hedonista életmód – mondta Szilágyi György, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője. Szerinte az ibizai szórakozóhely reklámvideója kapcsán felmerül az a kérdés is, mekkora nemzetbiztonsági kockázatot jelenthet Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója.

A 25 ezer forintnyi belépődíj kapcsán feltette a kérdést, hogy mit keres egy ilyen ember a kormányfő közvetlen környezetében? Milyen tanácsokat adhat a bérből és fizetésből élő magyarok problémáinak megoldására.

A képviselő szerint az első Orbán-kormány idején még nemzetközileg is elismert tanácsadói voltak a kormányfőnek. Példaként Nemeskürty István írót, Tellér Gyula szociológus, írót említette. Szerinte most már a miniszterelnöknek nem fontos az erkölcsi nívó, a hazafias küldetéstudat, szellemi holdudvara sincs már, inkább könnyűsúlyú kebelbarátoktól vár elvi tanácsokat. Az elitet ma Mészáros Lőrinc, Andy Vajna, Garancsi István és Habony Árpád jelenti.

Szilágyi György összefoglalt: a Fidesz az elmúlt hat évben semmi más nem csinált, mint lopott, csalt hazudott, és saját bűneit megpróbálta másokra átterelni.

Mindemellett a jogászaik vizsgálják, milyen jogi lépéseket lehetne tenni Habony Árpáddal kapcsolatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik