Belföld

Zsinórral kötötte össze egy 3,5 éves fiú kezeit egy óvónő

Megkötöztek egy három és fél éves kisfiút a Bács-Kiskun megyei köz­ség óvodájában, mert rossz­ volt – számol be a Blikk keddi számában. A napilapnak nyilatkozott Józsika édesapaja, Mezei József, aki szerint fia azzal jött haza az óvódából, hogy megkötözték.

Először azt hittem, hogy fantáziál a gyerek. Aztán a vezető óvónő elismerte a nejemnek a történteket. Ezt követően bementem az oviba, kérdeztem a dajkát, aki azt mondta, ő szabadította ki a fiamat

– emlékezett az édesapa. A szülők ezt követően azonnal kivették az óvódából Józsikát, most Kiskőrösre viszik, ez azonban plusz anyagi terhet jelent számukra. Az apa szerint a kisfiúnak az eset óta indokolatlan dühkitörései és „nem bírja a sok embert”.

A család úgy értesült a szemtanúktól, hogy Józsikának egy vastag zsinórral kötözték össze a kezét és lábát, és azt mondták neki, hogy így egyen. A vezető óvónő, Kiss Istvánné is megszólalt az ügyben: állítása szerint istenhívő ember, aki nem hazudik soha, szülői értekezleten is bevallotta, hogy megkötözte a kisfiú kezét, „de csak két percre, és egy piros fonállal masnira”.

Egyszerűen nincs eszköz a kezünkben fegyelmezésre. A gyerek egyébként egy tüneményes teremtés, de időnként kezelhetetlenné vált. Bántotta a többieket. Aznap is az asztalnál lökdöste a társait. Mondtam neki, hogy ezek a kis kezek szeretetre születtek, nem arra, hogy bántson másokat. Ezért összekötöztem. Nagyon megbántam, sajnálom

– mondta el a lapnak az óvónő, aki szerint már tavaly is viselkedési problémák voltak a kisfiúval, amit a fejlődési naplóban rögzítettek és a szülőkkel is közölték.

A kiskorú veszélyeztetése miatt indított eljárást a rendőrség megszüntette, ezzel azonban nincs vége az ügynek – értesült a napilap. Mezeiék panaszt nyújtanak be a döntés ellen, ugyanis szerintük koronatanúkat nem hallgatott ki a rendőrség.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik