Belföld

DK: Szijjártó hatalmi tébolyához képest semmi a Rákosi-korszak

Az ellenzéki párt szerint tisztességtelenül gyűjt aláírást a Fidesz.

Az ellenzéki párt parlamenti képviselője kiakadt azon, hogy a VS.hu híre szerint Dunakeszin, egy meccsen is aláírásokat gyűjtött a Fidesz. A futsalcsapat egyik novemberi mérkőzésének szünetében a helyi műsorközlő kérte a szurkolókat, hogy írják alá a felállított standoknál a Fidesz menekültkvóták elleni aláírásgyűjtő ívét.

„Nincs az a botrány, ami meg ne tudna történni, ha az Orbán-kormányról van szó.”

Így reagált Varju László arra, hogy a hangosbemondó kétszer is közzétette a felhívást, mire az egyik játékvezető szólt neki, hogy hagyja abba, mert ez törvénybe ütközik.

Bár Matyóka Zoltán klubvezető tagadta, hogy az eset megtörtént, a meccsnek helyet adó gimnázium egyik munkatársa és a szpíker elismerte a dolgot. A helyi műsorvezető azt mondta: a Fidesz egyik helyi tagja kérte, nem a klub vezetői utasították, ő pedig nem tudta, hogy tilos a politizálás a focimeccsen.

A Dunakeszi csapatának játékosa a külügyminiszter, ennek kapcsán a DK politikusa emlékeztet rá, mekkora szégyennek tartja, hogy az adófizetők pénzén Szijjártó Péter, „másodosztályú focista futsalmeccsét közvetíti a Magyar Televízió”. Varju szerint az Orbán-rezsim nagyjából a Rákosi-korszakba viszi vissza az országot, bár valószínűleg ott sem fordult volna elő, hogy

politikai vezetők magánszórakozásairól élőben számoljanak be a médiumok.

A DK szerint a sportcsarnokba betévedt nézők agitálása félelemkeltő, már a lelátón ülő fociszurkolókat is zaklatja a Fidesz. Most még csak ott tartunk, hogy közlik velük, a sörvásárlás mellett írják alá az íveket.

Legközelebb az lesz, hogy a nézők nem kapják meg a sörüket sem, amíg nem írtak alá.

Varju szerint tisztességtelen ügyhöz tisztességtelen módszerek párosulnak.

Minden idők legrosszabb magyar külügyminisztere – aki milliós zakókat dobál el és máig nem számolt el azzal, hogy miből lett a palotája – hatalmi tébolyban szenved.

A DK parlamenti képviselője mielőbb elszámoltatná a külgazdasági és külügyminisztert az összes cselekedetével.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik