Belföld

A két Pintér Sándor közül az egyik jogsértő

A Magyar Liberális Párt erre a következtetésre jutott az újabb belügyminiszteri válasz alapján.

A Liberálisok szerint a belügyminiszter azt állítja magáról, hogy személyiségi jogokat sértett. Pintér Sándor ezt abban a válaszban írja, amit Fodor Gábor kérdésére küldött, amelyben az ellenzéki politikus annak a 21 embernek a nevét kérdezte, akik a Századvég Politikai Iskola Alapítványnál nemzetbiztonsági átvilágítással rendelkeznek. A belügyminiszter korábban közérdekű adatigénylésben, és írásbeli kérdésre adott válaszában is megtagadta a 21 név kiadását.

Indoklásként többek között azt írja Pintér Sándor, hogy a törvény az adatátadást csak szűk körben, hatósági és bírósági eljárásokhoz kapcsolódóan  teszi lehetővé, az ettől eltérő adatkezelés sértené az érintett felek személyes adatok védelméhez fűződő jogát.

A Liberálisok szerint a belügyminiszter elfelejtette, hogy egy másik írásbeli kérdésre adott válaszában 2015. november 16-án ő maga adta azt az információt, hogy G. Fodor Gábor igen, Arthur J. Finkelstein pedig nem rendelkezik nemzetbiztonsági tanúsítvánnyal.

Amennyiben egyetért Pintér Sándor saját magával, úgy ő maga sértett személyiségi jogokat, ha pedig nem ért egyet saját magával, akkor ki kellett volna adni a 21 századvéges nevét.

A Magyar Liberális Párt az ellentmondásokat feloldandó a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz fordulnak iránymutatásért és a belügyminisztert is megkérdezik, miként értelmezi saját, egymásnak teljesen ellentmondó nyilatkozatait.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik