Belföld

A DK az OLAF-nál jelenti fel Mészárosékat, ha megalapítják az „új Közgépet”

A bandaháború újabb fejezetének nevezte Kerék-Bárczy Szabolcs az új konzorcium megalapítását, amellyel elszipkáznák a közpénzeket.

Az Európai Csalás Elleni Hivatalhoz (OLAF) fordul a Demokratikus Koalíció, amennyiben feláll az az általuk csak új Közgépként emlegetett konzorcium, amelynek célja szerintük a magyar adófizetők pénzének “elszipkázása” közbeszerzéseken keresztül.

Kerék-Bárczy Szabolcs, a DK elnökségi tagja keddi sajtótájékoztatóján a bandaháború újabb fejezetének nevezte, hogy sajtóhírek szerint egy új konzorcium alakul. Ismertetése szerint abban ugyanis szerepet kapna a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester leendő veje által vezetett cég, amelynek tulajdonosa, Szijj László korábban több közbeszerzést is nyert egy másik cégével Mészáros Lőrinccel közösen.

Ugyancsak tagja lesz a konzorciumnak az a West Hungária Bau, amely a miniszterelnök vejének cégét vásárolta meg, miután Brüsszel nyomozást indított azzal kapcsolatosan – tette hozzá. Megjegyezte: ez a vállalkozás vehet most részt a Várkert Bazár újabb felújításában. A konzorciumban érintett még az OTP felügyelőbizottságában is helyet foglaló Tolnai Tibor is – tette hozzá Kerék-Bárczy Szabolcs.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik