Belföld

Megjelent Medgyessy cáfolatának cáfolata

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2015. 12. 07. 14:06

A volt kormányfő mégis azt mondta, amit mondott.

A Magyar Idők közzétette a hangfelvételt, miután Medgyessy Péter néhány napja az ATV-nek azt mondta, a magyarországi korrupciós helyzettel összefüggésben rosszul idézte őt a lap, éppen az ellenkezőjét gondolja, mint ami megjelent, vagyis most mégis tapinthatóbb a korrupció Magyarországon, mint a Gyurcsány- vagy a Bajnai-kormányok idején volt.

A Magyar Idő azt állítja, nem torzította, nem is értelmezte félre a volt kormányfő szavait, ennek igazolására internetes oldalán közzétette a Medgyessy-interjú hanganyagát és idéz nagy vihart kavart írását.

Medgyessy Péter a maga részéről támogatandó ötletnek tartja a korrupcióról szóló vitanapot, mert úgy véli, van értelme a témáról az Országgyűlés plénuma előtt is beszélni, vitatkozni. Kiderülni nem fog semmilyen újdonság, de egyáltalán az, hogy napirenden van a kérdés, fontos és helyes dolog.

Arra a kérdésre, hogy a korrupció ma szembeötlőbb módon van-e jelen a magyar közéletben, mint a Gyurcsány–Bajnai-kormányok idején, a korábbi miniszterelnök úgy fogalmazott, nehéz erre válaszolni, de most kétségtelenül és érezhetően a társadalmi érzékenységnek és a nemzetközi érdeklődésnek a homlokterébe került a magyarországi korrupció.

Azt semmiképp nem merném állítani, hogy a korrupció szintje ma, az Orbán-kormány időszakában magasabb lenne, mint korábban, illetve hogy maga a jelenség tapinthatóbb lenne, mint az előző kormányok idejében.”

Medgyessy Péter a hét végén az ATV stúdiójában már arról beszélt, hogy a korrupció nemcsak tapinthatóbb, hanem más minőségű is, mint 2010 előtt volt, mert ma – sokszor kétharmados – törvények legalizálják a törvénytelenséget. Mint mondta, nem támogatja a közbeszerzési törvény módosítását, amely szerint állami vezetők nem közös háztartásban élő hozzátartozói indulhatnak állami tendereken. Azt is  elismerte, hogy kormányfőként ő is – ahogy minden miniszterelnök – tehetett volna többet a korrupció ellen.

 

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2015. augusztus 27.
Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója az új Solaris-Skoda trolibuszok sajtóbemutatóján a BKV X. kerületi  Zách utcai trolibuszgarázsában 2015. augusztus 27-én. Napokon belül megkezdődik a 36 új trolibusz tesztüzeme Budapesten, amelyek „önjáróak”, akár négy kilométert is meg tudnak tenni behúzott áramszedővel. Az alacsonypadlós járművek közül a csuklós trolikon 104, a szóló járműveken 64 ember utazhat egyszerre.
MTI Fotó: Marjai János
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.