Belföld

Ártándnál randevúzott a magyar rendőrökkel az idős bácsit bántalmazó nő – Videó

A Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást folytat rablás bűntett és súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt Ö. Gizella 46 éves román állampolgár ellen – számol be a police.hu rendőrségi honlap.

A nyomozás adatai alapján a nő január 20-án becsengetett egy kecskeméti ingatlanba, ahol ruhát akart eladni egy idős férfinak. A bácsi beengedte őt a házába. A gyanúsított a nadrágokat felpróbáló figyelmetlenségét kihasználva a férfi ingének zsebéből készpénzt akart ellopni, azonban a bácsi ezt észrevette és elküldte a házalót.

A román nő két nap múlva ismét megjelent és felajánlotta a bácsinak a korábban eladott rossz minőségű nadrágok cseréjét. Amíg a férfi elfordult a ruhákat felpróbálni, a nő a szobában lévő szekrényekben kutatott. A házigazda ezt észlelve kérdőre vonta a házalót, aki azzal magyarázta tettét, hogy ajándék ruhadarabokat szeretett volna a meglévők közé csempészni.

Rosszullét, menekülés, átadás

Amikor az ott lakók távozásra szólították fel az idegent, ő újabb ürügyekkel biztosította maradását: először rosszullétre hivatkozva vizet kért, majd a hazautazásához próbált meg készpénzt szerezni. A jóhiszemű bácsi az inge zsebébe nyúlva vette észre, hogy onnan hiányzik a pénze. Megpróbálta visszatartani a feltételezett elkövetőt, azonban a nő erősen meglökte a szoba ajtaját, melynek következtében a kilincsét szorító sértett a földre esett. MIndezek után a nő elmenekült a helyszínről.

A felderítő munka eredményeként a nyomozóknak sikerült beazonosítani a feltételezett elkövetőt, a Kecskeméti Rendőrkapitányság augusztus 4-én elrendelte Ö.Gizella országos körözését. A nyomozás során felmerült a gyanú, hogy a feltételezett elkövető külföldön tartózkodik, ezért ellene a Kecskeméti Járásbíróság október 27-én európai elfogatóparancsot bocsátott ki, amely alapján a nőt a román hatóságok november 19-én elfogták, majd – az ORFK Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ Interpol Magyar Nemzeti Iroda közreműködésével – december 4-én az Ártánd Közúti Határátkelőhelyen átadták a kecskeméti nyomozóknak.

A rendőrök Ö. Gizellát – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként kihallgatták és kezdeményezték előzetes letartóztatásának indítványozását.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik