Belföld

Ha megtalálják, végleg elveszítheti gyermekeit a bujkáló anya

valas(430x286).jpg (válás, )
valas(430x286).jpg (válás, )
Az Ausztriában élő apa távoltartási végzést kért az osztrákoktól, amit meg is kapott.

Pánczél Boglárkának – aki most Magyarországon rejtőzködik két gyermekével – elvileg megközelítenie sem lenne szabad lányát és fiát. A Blikk úgy tudja, a végzésben külön felsorolták az osztrákok, mely címekre nem látogathat: nem mehet fia iskolája, lánya óvodája közelébe sem. Az otthonuk közelében sem tartózkodhat. Mindez azonban egyelőre csak az elmélet, hiszen az asszony az augusztusi láthatásról már nem is vitte vissza őket apjukhoz, ezért a láthatási jogát is elveszítette, csak külön engedéllyel és felügyelet alatt teheti meg.

Az apa a Blikknek azt mondta, volt felesége a szakvélemények szerint agresszív, ezért döntöttek a távoltartás mellett.

Az Ausztriában meghozott hatósági és bírósági döntések figyelembe vették, hogy a gyerekek anyja korábban maga kérte a tudtom nélkül Rebeka és Gergő gondozásba vételét. Miután átadta őket az osztrák gyámhatóságnak, egy bőröndben elvitte a ruháikat is, és továbbra is nevelőszülőkhöz akarta adni a gyerekeinket.

Pánczél Balázs félti gyermekeit, nem tudja, a jogilag sarokba szorított exneje milyen lépéseket tervez ezek után. A nő korábban a Blikknek azt mondta: soha nem mondott le gyermekeiről, csak biztonságban akarta tudni őket, míg ő beteg volt. A szülők évek óta nem tudnak megegyezni a testvérpár sorsáról.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik