Belföld

Lopott terepjáróktól roskadozott a törökbálinti kert

Lopás miatt indított a rendőrség két – egy 43 éves dunaújvárosi és egy 48 éves budapesti – férfi ellen.  A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint az egyenruhások szerdán tartottak házkutatást egy törökbálinti házban. Az épület előtt és az udvaron ugyanis a feltételezésük szerint ugyanis két lopott Honda terepjáró állt. Igazuk lett:  az utcán parkoló kocsi egyedi azonosító jelei hamisak voltak, a járművet a körözték Budapesten, míg a másikat Budaörsön.

A rendőrök Törökbálint hétvégi házas övezetében – egy udvarban – további öt Hondát találtak, amelyek közül – a jelenlegi adatok szerint – négyet Budapestről és Pest megye területéről loptak el. Házkutatáskor további alkatrészek és lopáshoz használt elektronikai eszközök, például GPS jelzavarók kerültek elő.

Az egyik gyanúsítotthoz köthető fóti helyszínen egy – valószínűleg szintén bűncselekmény elkövetéséből származó – sértetlen kocsira, valamint három szétszedett Honda alkatrészeire bukkantak.

A párost Törökbálinton fogták el a rendőrök. Kihallgatásuk után mindketten őrizetbe kerültek. Időközben kiderült, a 43 éves dunaújvárosi férfi ellen több elfogatóparancs volt érvényben.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik