Belföld

Felgyújtotta magát egy férfi Százhalombattán: a politikus sem tudta megmenteni az életét

A férfi hiába ugrott a szökőkútba a polgármesteri hivatal előtt, így is megégett a testfelületének 30 százaléka, megmentésében Illés Zoltán korábbi környezetvédelmi államtitkár is segédkezett.

Az 50 év körüli férfi a város főterén ismeretlen okból gyújtotta fel magát. Hiába ugrott a szökőkútba, testfelületének 30 százaléka így is megégett. Súlyos égési sérülésekkel, életveszélyes állapotban vitték kórházba, a férfi azonban a kórházban meghalt.

Az Érdi Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított a körülmények tisztázására – közölte pénteken Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az Origo szerint az esemény helyszínén korábbi környezetvédelmi államtitkár, Illés Zoltán segédkezett az életmentésben. Az egykori államtitkár a városba tervezett gumiabroncs-feldogozóról szervezett lakossági fórumon vett részt, és amikor elhagyta a helyszínt, akkor látta, hogy a férfi élő fáklyaként belevetette magát egy közeli szökőkútba, amit azonban már téliesítettek, így csak néhány centiméternyi esővíz volt benne.

Illés és egy másik járókelő is azonnal a férfi után vetették magukat és kabátjukkal, és a szökőkútban lévő kevés esővízzel próbálták eloltani a férfit. Végül valaki, vélhetően egy közeli étteremből kihozott egy porraloltót, ezzel fékezték meg a lángokat.

Az hírportál úgy tudja, a férfi hajléktalanként élt Százhalombattán, néhány éve kidobták a szállóról verekedés miatt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik