Belföld

Hiába könyörgött az életéért, tízszer megszúrta feleségét a zalai férfi – 17 évet kapott

A férfi mindent előkészített: becsukta a ház ablakait, lehúzta a redőnyöket, átlátszó, műanyag csomagolóanyagból csíkokat vágott, elővett egy barna bőrövet és egy kést. Kislányától levélben kért bocsánatot.

Előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérletében találta bűnösnek a Pécsi Ítélőtábla azt a bázakerettyei férfit, aki tavaly nyáron kis híján megölte feleségét, gyermeke anyját. A késelőt tizenhét év szabadságvesztéssel sújtották, ezzel a bíróság helybenhagyta a Zalaegerszegi Törvényszék korábbi döntését.

Meg akarta “leckéztetni”, végső esetben pedig megölni

A pár házassága 2014-re annyira megromlott, hogy a nő eldöntötte: elköltözik és elválik férjétől. Ezt a férfi nem tudta elfogadni. Az asszony júniusban közölte vele, elmegy az ottmaradt holmijaiért, egyúttal arra kérte, beszéljék meg a dolgaikat, például kislányuk elhelyezését. A nő az éjszakát is a házban akarta tölteni.

A férfi eldöntötte,  az éjszaka megleckézteti, megbünteti, végső esetben pedig akár meg is öli feleségét. Szólt a testvérének, hogy átküldi hozzájuk a lányát aludni. Ezt azzal magyarázta, hogy nem szeretné, ha gyermeke hallaná a veszekedésüket.

Levelet írt kislányának és bocsánatot kért azért, amit tenni fog

2014. június 13-án délután a szülők megbeszélték az anyagi kérdéseket, azonban amikor a nő közölte férjével, hogy ő akarja nevelni kislányukat, a férfi dühös lett és azt mondta, hogy ezt nem fogja hagyni.  Késő este az áldozat a gyermeke szobájában feküdt le aludni. Férje írt egy levelet, amelybe megtakarított pénzét tette, illetve amelyben bocsánatot kért kislányától jövőbeni tettéért. A lezárt borítékot odaadta a gyereknek, majd átküldte őt a testvéréhez.

Mindent előkészített a gyilkossághoz

Miután a gyerek elhagyta a házat, apja becsukta a ház ablakait, lehúzta a redőnyöket, átlátszó, műanyag csomagolóanyagból csíkokat vágott, illetve előkészített egy barna bőrövet és egy kést is. Ezután – éjféltájban – belépett a szobába, ahol felesége aludt, lehúzta a redőnyt és becsukta az ablakot majd felébresztette a nőt azzal, hogy lányuk fullad és siessen a másik szobába. Amint átért a másik helyiségbe, férje hátulról a nyakába vetette a bőrövet és fojtogatni kezdte, másik kezében pedig a kést tartotta. Dulakodni kezdtek, közben a férfinak sikerült hátrakötnie a nő kezeit a csomagolóanyaggal. Ezt később az áldozatnak sikerült szétfeszítenie és egy alkalmas pillanatban az ablakhoz szaladt, kinyitotta és segítségért kiáltott.
Férje azonban ellökte onnan, majd – miután elérte és a földre rántotta – több alkalommal megszúrta. Az erősen vérző asszony könyörgött neki, hogy legalább közös gyermekükre legyen tekintettel, de a férfi azt válaszolta, hogy őt már nem érdekli a gyermek sem. Összesen tíz szúrást ejtett rajta, majd mellé feküdt. A nő nem bírt felállni, később már mozdulni sem, férjétől vizet kért, de ő nem adott neki.

 “A lakásban fekszik csurom véresen”

Éjjel 1 óra körül a férfi észrevette, hogy rendőrök érkeztek házához. Ekkor kiment az udvarra és azt mondta nekik, hogy felesége a lakásban fekszik csurom véresen. Azonnal mentőt hívtak hozzá, akik a sérültet közvetlen életveszélyes állapotban, míg támadóját – aki magával is végezni akart – közvetett életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik