Belföld

A BRFK vizsgálja a calais-i kamionos ügyét

Válaszoltak a Fidesz belvárosi feljelentőemberének.

Tényi István közúti veszélyeztetés miatt tett bejelentést ismeretlen tettes ellen. Az Országos Rendőr-főkapitányságnak küldött levelében idézte a magyar kamionos Calais-nál készített videóját, amin az látszik, hogy ráhúzza a kormányt az úton gyalogló menekültekre.

Bejelentésére Halmosi Zsolt vezérőrnagy válaszolt. Az országos rendőrfőkapitány helyettese a Budapesti Rendőr-főkapitányságot jelölte ki annak kivizsgálására, hogy indulhat-e egyáltalán nyomozás.

A bejelentő korában emlékeztetett rá, hogy bűncselekményt követ el,

aki a közúti közlekedés szabályainak megszegésével közúton vagy közforgalom elől el nem zárt magánúton más vagy mások életét, testi épségét közvetlen veszélynek teszi ki.

Tényi István idézte a Kúria korábbi jogegységi határozatát, amelyből – szerinte – az következik: ha egy támadás az emberéletet vagy a testi épséget veszélyezteti, akkor arányos lehet egy erőszakos válasz is, ezért kérte annak vizsgálatát is, hogy az adott helyen és időben arányos volt-e a sofőr reakciója.

A videót közzétevő sofőr szerint egyébként nem ő veszélyeztetett, “maximum minket veszélyeztet ott az a csőcselék” és neki nem az “igazi menekültekkel” van baja, hanem azokkal, akik az autópályán randalíroznak.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik