Belföld

Majdnem megölte feleségét az edelényi férfi, mert nem főzött

A férfi hasba vágta párját, miközben a nő kezében volt kisgyermekük. Mentők vitték el a házból, mert életveszélyesen megsérült a lépte.

Életveszélyesen bántalmazta feleségét egy férfi Edelényben. A kis híján végzetes támadás tavaly decemberben történt, az ügyészség szerdán közölte, hogy vádat emeltek az ügyben. Az agresszív családfőt életveszélyt okozó testi sértés miatt állítják bíróság elé.

A vádirat szerint a 30 éves férfi és felesége között gyakoriak voltak a veszekedések, mert a férj szerint párja nem látta el megfelelően a háztartást. 2014. december végén a nő elment otthonról, hogy segítsen anyjának. A férj egy ideig várta rá, majd a három gyermekükkel utána indult. Miután látta, hogy párja éppen főz, hazament és elkészítette ő az ebédet.

A nő a délutáni órákban ért haza, a férfi ekkor kérdőre vonta, veszekedni kezdett vele, hogy otthon miért nem végez házimunkát, amikor az anyjánál igen. Szó szót követett, a vita pedig odáig fajult, hogy a férj ököllel hasba vágta párját, aki karjában tartotta éppen egyik gyermeküket.

A férj ezután elviharzott, a nő pedig rosszul lett, a szomszédok hívtak hozzá mentőt. Életveszélyes állapotban vitték kórházba, mint kiderült, megsérült a lépe.

A büntetlen előéletű férfi a szabadlábon védekezhet – tájékoztatott szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik