Belföld

Idős embereket vertek össze és kötöztek meg a fegyverneki rablók – Videóval

A támadók több házat is felforgattak.

Idős embereket kötöztek meg és raboltak ki egy fegyverneki banda tagjai. A törökszentmiklósi rendőrök elfogták őket – közölte szerdán a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség szerint idén több bejelentés is érkezett a megyéből, hogy idős embereket bántalmaztak és raboltak ki ismeretlenek. Így történt ez február 8-án is. A két maszkos este 8 órakor jelent meg az örményesi családi háznál, bementek a nyitott ajtón és megfenyegették a lakókat, egy férfit és édesanyját, majd bántalmazták és megkötözték őket, végül pénzzel és mobiltelefonokkal távoztak.

Március 8-án egy tiszatenyői házaspárt ért támadás, ugyancsak két maszkos rontott rájuk saját otthonukban. A támadók ezúttal is kötöztek, majd felforgatták a házat és elvették a pénzt, amit találtak.

Hasonló támadás történt egy túrkevei családi házban június 28-án. A rablók az éjjeli órákban jelentek meg az épületben és megtámadták a lakót, aki éppen akkor ért haza. Átkutatták a helyiségeket és több százezer forintot zsákmányoltak.

A banda tagjait – egy 35 éves férfit és három huszonéves társát – a törökszentmiklósi rendőrök azonosították. Mint kiderült, mindannyian fegyvernekiek. Két „körben” – múlt szombaton és vasárnap – csaptak le rájuk. Őrizetbe kerültek – egyebek mellett – rablás miatt, a bíróság pedig azóta elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Olvasói sztorik