Belföld

Vádat emeltek a szekszárdi garázsok réme ellen

32 garázsba akart betörni a mester, de négybe nem jutott be. Így is egymillió forintnyi cuccot lovasított meg, 200 ezernyi kárt okozva mellesleg. Évekre a sittre kerülhet.

2013 márciusában elképesztő maratont tartott Szekszárdon egy betörő: két éjszaka alatt 32 garázsba akart betörni a Tartsay utcai garázssoron.28-szor sikerült is bejutnia, miután levágta a lakatokat. Négy próbálkozása kudarcba fulladt. Kilenc alkalommal sikerült dolgokat is elvinnie, így műszaki berendezéseket, kézi szerszámokat, kisbútorokat, autógumit, felnit, szeszes italt. Az összes kár elérte az egymillió forintot, és ebben még nincs benne a 200 ezernyi kár a zárak megrongálása miatt.

Több rendbeli betöréses lopás és annak kísérlete miatt is vádat emelt a 30 éves sárosdi férfi ellen a Szekszárdi Járási Ügyészség. Páli Péter, a Tolna Megyei Főügyészség szóvivője szerint a vádirat tartalmazza, hogy a férfi üzletszerűen követte el tetteit, mivel ezekből haszonszerzésre törekedett rendszeresen. A férfit korábban már többször ítélték el lopás miatt. A vádiratban kéri az ügyészség letöltendő szabadságvesztés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását, valamint a kár megtérítését. A szóvivő szerint a férfire akár 4 és fél év börtön is kiszabható – írja a Teol.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik