Belföld

Kiengedték az előzetesből a szegedi lányt megverő börtönőrt

szegedi-bortonor(960x640).jpg (Array)
szegedi-bortonor(960x640).jpg (Array)
Az egykori bv-s most házi őrizetben van.

Újra meghosszabbították a nyomozást a nyáron, Szegeden megtámadott fiatalok ügyében. Az egykori börtönőr pedig – több hónap előzetes letartóztatásban töltött idő után – házi őrizetbe került – írja a delmagyar.hu.

Mint ismert, a fiatal lányt július végén bántalmazták Szegeden, a Belvárosi híd közelében. Szemtanúk szerint egy fekete ruhás kopasz kötött beléjük, mert bőrszíne miatt azt hitte, a fiú bevándorló. A támadó azt üvöltözte, hogy „takarodj az országból” és megindult felé, a barátnő próbált közbelépni, elmagyarázni a dolgot, hogy nem bevándorló, itt született, magyar állampolgár, de ezzel csak annyit ért el, hogy a pofonok nagyját ő kapta. Miután riasztották a mentőket és a rendőröket, a támadók elmenekültek.

Nem sokkal később kiderült, egy volt börtönőrt gyanúsítanak a rasszista indíttatású szegedi bűncselekménnyel. A férfi a Szegedi Fegyház és Börtönben, vagyis a Csillagban dolgozott. Súlyos testi sértés és csoportosan elkövetett, közösség tagja elleni erőszak – ezzel gyanúsították meg. A bűncselekmény idején  még a büntetés-végrehajtási intézet munkatársa volt, de szolgálati jogviszonya  – az esettel összefüggésben – megszűnt.

Az egykori bv-st előzetes letartóztatásba helyezték, az akkori indoklás szerint azért volt szükség a kényszerintézkedés elrendelésére, mert a férfi többekkel együtt követte el a bűncselekményt, és attól tartottak, ha szabadon engedik, akadályozhatná a nyomozást, mivel összebeszélhet velük. Ráadásul volt már büntetve garázdaság miatt. Társainak garázdaság miatt kell felelniük.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik