Belföld

Kézigránátot robbantott egy férfi egy békési idősek házában – Az ügyészség szerint ölni akart

Több ember – részben hivatalos személy sérelmére – elkövetett emberölés bűntettének kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés bűntette és felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás a férfi ellen, aki kézigránátot robbantott csütörtökön egy békési idősek házában. A Központi Nyomozó Főügyészség pénteki tájékoztatása szerint a gyanúsított részletes beismerő vallomást tett.

Ahogy arról beszámoltunk, egy nő tett bejelentést a rendőrségre csütörtök délelőtt, hogy lakóhelyükön, egy mezőhegyesi idősek házában férje  – akivel együtt üzemeltetik az intézményt – megfenyegette. A helyszínre érkező körzeti megbízott az utcáról az épületbe kísérte az asszonyt, hogy meghallgassa. Ám az egyik szoba előterében utolérte őket a férfi, aki előkapott egy kézigránátot és eldobta azt. A szerkezet felrobbant. Az egyenruhás még azelőtt igyekezett ellökni a „gránát útjából” az asszonyt és férjét, hogy az működésbe lépett. A 61 éves támadót végül földre vitte és megbilincselte.

A nő az elsődleges orvosi vélemény szerint súlyos – jelenleg pontosabban meg nem határozható mértékű – sérüléseket szenvedett, de komolyabb baja is eshetett volna, ha a körzeti megbízott nem cselekszik időben.

A rendőrség az eset kapcsán csütörtökön közölte, megkezdték a történtek körülményeinek vizsgálatát. Pénteken az ügyészség már arról számolt be, hogy a nyomozás adatai szerint a férfi meg akarta ölni feleségét, de amit tett, az közvetlenül fenyegette az intézkedő rendőr életét is.

A házban egyébként további kutatás folyt robbanóanyagok és robbanószerek után, tűzszerészek érkeztek. Kiderült az is, hogy több helyszínen tartottak házkutatást.

A férfit kihallgatása után őrizetbe vették és kezdeményezik előzetes letartóztatását is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik