Belföld

Hétvégén Pótlóbusz jár a HÉV-végén

Pótlóbusz jár a H5-ös HÉV helyett a fővárosban a Batthyány tér és Békásmegyer között szombaton és vasárnap az aquincumi gyalogos-felüljáró építése miatt – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-vel.

A BKK azt írta, hogy a H5-ös HÉV a hétvégén rövidített útvonalon, csak Békásmegyer és Szentendre között közlekedik majd. H5-ös jelzéssel a Batthyány tér és Békásmegyer között, H5B jelzéssel pedig az Árpád hídi metrómegálló és Békásmegyer között pótlóbuszt állítanak forgalomba.

Hozzátették, hogy a III. kerületi Szentendrei út városközpont felé vezető útpályáján körülbelül hatvan méter hosszúságban lezárják a külső forgalmi sávot az épülő gyalogosfelüljáró acélhídszerkezetének beemelése miatt.

A munka a Budapest-Esztergom vasútvonal felújításához kapcsolódik. Az aquincumi gyalogosfelüljáró építése várhatóan december közepéig tart, addig a Szentendrei úti munkaterület mellett óránkénti ötven kilométeres sebességre vonatkozó korlátozás van érvényben – olvasható a közleményben.

Azt is közölték, hogy szombaton és vasárnap a 160-as autóbusz békásmegyeri le- és felszállóhelyét áthelyezik a fordulóból a 960-as autóbusz Ország úton lévő, a Móricz Zsigmond körtér irányába vezető oldali megállóhelyére. A BKK a HÉV-pótlást eredetileg az előző hétvégére tervezte, akkor azonban elhalasztották a felüljáró acélhídszerkezetének beemelését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik