Belföld

Félmilliót fizetne a rendőrség a borsodi csecsemőgyilkosért

Újabb csecsemőgyilkosért fizetne a rendőrség. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság csütörtökön közölte, az ügyben 500 ezer forint nyomravezetői díjat tűztek ki.

Nyomravezetői díj

A pénz annak jár, aki az elkövető személyével kapcsolatban olyan pontos adatokkal rendelkezik, melyek segítségével az elkövető azonosítható, bűnösségére a gyanú megalapozottá válik, és információit az eljárás során ismerteti. Szükség esetén az eljáró hatóság a tanú védelmére a szükséges intézkedéseket megteszi. A rendőrség a nyomravezető személyét bizalmasan kezeli.

Ahogy arról beszámoltunk, a csecsemő holttestére Miskolcon, a papírgyár környékén találták rá augusztus 26-án este.

 Jelentkezzen, aki tud valamit:

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki az ismeretlen tettes kilétével vagy a bűncselekmény elkövetésével kapcsolatban információval rendelkezik, jelentkezzen személyesen a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán (3527 Miskolc, Zsolcai kapu 32. szám), vagy munkaidőben hívja a 46/514-500/26-25-es telefonszámon az ügy előadóját. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja a 06-46/514-506-os telefonszámon, továbbá a 107-es vagy 112-es központi segélyhívó telefonszámok a nap 24 órájában fogadják a bejelentők hívásait. Névtelenség megőrzése mellett is bejelentés tehető az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöld számán (h-cs.: 8-16, p.: 8-13).

Egy másik hasonló ügyben a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság éppen szerdán emlékeztetett, pénz jár a nyomravezetőnek, ugyancsak félmillió forint. Az újszülöttre Egerben, a Vízimolnár utcai lakótömbök mögötti kerékpárút közelében találtak rá járókelők az Eger-patakban 2014. február 16-án, délután 3 óra körül.

Mint ismert, két hasonló ügyet a közelmúltban sikerült felgöngyölíteni. Október elsején egy székesfehérvári nőt fogtak el – ahogy arról a 24.hu is beszámolt – az asszony még 1998-ban – éppen október elsején – ölte meg újszülött lányát. A baba szájába zoknit tömött, majd testét ágyneműbe csavarta, reklámszatyorba tette, és a házuk előtti szemeteskonténerbe dobta. A négy gyermeket nevelő, jelenleg 34 éves nő ügyét – akinek a kilétét hosszú évekig homály fedte – időről időre elővették a nyomozók.

Ugyanez a módszer vezetett eredményre Budapesten. Mint írtuk, a pici holttestére Budapest XVIII. kerületében, a Szövet utcában bukkantak rá tavaly október végén. A tetteseket – egy 32 éves nőt és egy 33 éves férfit – szintén nemrégiben fogták el az egyenruhások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik