Belföld

Baleset a BVSC-uszodában – Két ember ellen emeltek vádat

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt vádat emelt az ügyészség a BVSC sportegyesület 2013 májusában hivatalban lévő létesítmény-igazgatója, valamint a sportuszoda akkori vezetője ellen. Ha bűnösnek találják őket, egy évig terjedő szabadságvesztést kaphatnak.

2013. május 18-án a BVSC-Zugló Sporttelep uszodájában rendezték meg a 14. BVSC Úszó Kupát. A vádirat szerint nem sokkal kezdés után az uszoda nézőterére felvezető mobillépcső eldőlt. Összesen nyolcan sérültek meg, hárman súlyosan, öten pedig könnyebben.

Az ügyészség szerint a baleset azért történt, mert a mobillépcső rögzítő csavarkötéseinek nagy része az évek alatt elrozsdásodott és nyolc-tíz ember normál terhelését már nem bírta el. „A vádlottak, mint az intézmény biztonságos működéséért felelős vezetők a mozgólépcső rendszeres biztonsági ellenőrzésére és karbantartására vonatkozó intézkedéseket elmulasztották, ezzel megsértették a rájuk vonatkozó foglalkozási szabályokat” – írja csütörtöki közleményében a Fővárosi Főügyészség.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik