Belföld

„Nem láttam ma az ikreket” – Szexuális üzeneteket küldött tanítványainak egy Veszprém megyei tanár

Szexuális tartalmú üzeneteket küldött a diáklányoknak egy Veszprém megyei középiskola tanára a Facebookon. Amikor az igazgató ezzel szembesítette, önként felmondott, de néhány nap múlva a Klik tankerületi igazgatójának közbenjárására visszakerült az intézménybe – számol be az Index. A testnevelő tanárnak tavaly ősszel kellett távoznia, miután az iskola igazgatója tudomást szerezve a történtekről válaszút elé állította: vagy feljelenti őt a rendőrségen vagy önként távozik az intézményből.

A férfi az utóbbi mellett döntött, de néhány nap múlva ismét az iskola folyosóit rótta, mivel az akkor még az iskola fenntartói jogait gyakorló Klebelsberg Intézménygfenntartó Központ (Klik) megyei tankerületi igazgatója – a portál információi szerint – közölte, hogy a férfinak maradni kell.  A tankerületi igazgató Szauer István és a tanár egy utcában lakik, és jól ismerik egymást a portál forrásai szerint.

Nyílt titok volt

A testnevelő tanár viselkedéséről állítólag korábban is suttogtak az intézményben, az igazgató viszont csak akkor lépett, mikor a finoman szólva is kétértelmű üzenetek kinyomtatva az asztalára kerültek.

Az Index birtokába került Facebook-üzenetek egyikében

a tanár azt írta az aznap hiányzó egyik lánynak, hogy „nem látta ma az ikreket”. Egy másik csetelés során egy beteg diáklánynak azt írta, hogy „meg kell tanulnia lenyelni”,

ami utalhat az orvosságra is, de a csetelések stílusa alapján úgy tűnik, a tanár szándékosan fogalmazhatott kétértelműen.

Miután a tanár visszatért az iskolába, a szülők nem forszírozták a történteket, a testnevelő pedig azt mondta tanítványainak, hogy az iskola súlyos jogi hibákat vétett elbocsátásakor. Ez a hiba az lehetett, hogy az igazgató nem küldhette volna el a tanárt, mert a fenntartói jogokat akkor még a Klik gyakorolta.

A portál megkereste az iskola igazgatóját, aki nem kívánt megszólalni, mivel az ügyről csak Szauer István nyilatkozhat. Őt is megkérdezték, szerinte nincsen semmilyen ügy, hiszen a férfi ellen nem indult belső vizsgálat vagy fegyelmi eljárás. Elmondta: nem igaz, hogy az iskola igazgatója kirúgta volna a tanárt, ugyanis ehhez nem is lett volna joga.

Szauer nem emlékezett a kínos ügybe keveredett testnevelőre, arra a felvetésre pedig, hogy a tanár azért kerülhetett vissza státuszába, mert egy utcában laknak és jó ismerősök, azt reagálta, hogy a tanárok 30 százaléka jó ismerőse. Végezetül a portált arról is felvilágosította, hogy július elseje óta már nem a Klik az iskola fenntartója, hanem a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz tartozó szakképzési centrum, így ebben igazából már nem is ő az illetékes.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik