Belföld

Kevesebb vonat fog járni Szeged és Budapest között

Lázár János nemrég cáfolta a vonatritkítást, a MÁV az alacsony kihasználtsággal indokolja az este 8 után induló járatok törlését..

Lázár János a múlt heti Kormányinfón tagadta, hogy a kormány leépítéseket tervezne a MÁV-nál, ugyanakkor az új vasúti menetrend szerint december 13-tól eltörlik azokat a járatokat, melyek este 8 után indulnak Szegedről Budapestre, illetve a fővárosból az ország legnagyobb városába – írja a Délmagyarország.

A MÁV az alacsony kihasználtsággal indokolta az utolsó vonatpár törlését, amit sok szegedi nehezményez. Úgy vélik, hogy ezzel a busztársaságoknak kedvez a kormány, csakhogy este nyolc után már busz sincs Szegedről Budapestre: 17.35-kor indul az utolsó. Emlékeztetnek arra is, hogy alig pár hónapja szüntette meg a MÁV a vasúti közlekedést Szeged és a vajdasági Szabadka között.

Az egyetlen lehetőség a telekocsi marad, igaz, ha sikerül megfelelő időben kifogni egy fuvart, az még olcsóbb is, mint a vonat: átlagban fejenként 2000 forintba kerül egy Szeged-Budapest út, ami intercityvel pont a kétszerese lenne.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik