Belföld

Tudom: sál & sapka!

Magasélet a magas hegyekben: hó fedi a Mátrát, miközben a Dunántúlon csüng a jégcsap. Már nem közeleg a tél, hanem megérkezett, elő kell venni a műszőrmét.

Eléggé magasélet lehet ma Magyarországon hegynek lenni, ugyanis jópárat hó fed. A Mátra legmagasabb ormain tíz centis hólepel üldögél, de a Mecsekben is van 2, a Bükkben pedig egy centi az Időkép szerint. Ha ez nem lenne elég, a Mátrában és a Bükkben e cikk írásakor is esik a hó.

Ennek megfelelően mar a reggeli hideg, főleg a Dunántúlon: Vas megye dolgos polgárai -4 fokra kelhetnek pitymallatkor, keleten jobb a helyzet, ott plusz 4 fok van már most, 6 óra felé is. Hétfőn felszakadozik a felhőzet, hogy aztán délután ismét megnövekedjen. Nappal 4-7 fok várható, és megszűnik a hidegfronti hatás.

A hét hátralevő része hasonló lesz: fagyos reggelek, hűvös nappalok, szórványos csapadék. Kedden a Mecsekben lehet gyenge havazás, reggel -4-2, napközben 3-6 fok lehet. Szerdán inkább keleten, délkeleten lehet eső, havas eső, északnyugaton sütni fog a nap, 2-6 fokig “melegszik” majd a levegő. Csütörtökön és pénteken is felhős idő lesz, megint lehet a hegyekben havazás, pénteken a szél is föltámadhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik