Belföld

Tudja mi a közös Dúzsban, Decsben és Botpaládban?

A templom, és a kocsma mellett a szavazóhelyiségeket is kinyitják ma három magyar településen. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, Botpaládon, Tolnában pedig Decsen, és Dúzson is időközi választást tartanak – írja az MTI.

Botpaládon azért szavaznak, mert a község tavaly októberben megválasztott vezetője, Gyurkó András augusztusban meghalt. A székére hatan pályáznak, szavazásra hatszáz ember jogosult a faluban.

Decsen nem csak polgármestert, de hattagú képviselő-testületet is választanak, mert az előző augusztusban feloszlatta magát. A polgármester-választásra három független jelöltet vettek nyilvántartásba, a képviselő-testületi választáson pedig 17 jelölt indul. A választáson több mint 3300-an szavazhatnak.

Kevéssé ígérkezik izgalmasnak a dúzsi szavazás, ahol az augusztusi időközi polgármester-választáson szavazategyenlőség alakult ki az első helyen végzett jelöltek között. Ma már csak egy jelölt indul a 200 dúzsi választópolgár voksaiért. Augusztusban egyébként azért tartottak időközi választást, mert Dúzs korábbi első embere, Ignácz István május elején lemondott tisztségéről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik