Belföld

11 éves lánnyal került testi kapcsolatba, pszichoterápiára kell mennie a 26 éves férfinak

pedofil (Array)
pedofil (Array)

Felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt, illetve személyiségfejlesztő pszichológiai terápiára kötelezett a Keszthelyi Járásbíróság egy 26 éves férfit, aki egy internetes csevegés során megismert 11 éves lánnyal került közvetlenül is szexuális kapcsolatba. Beznicza Árpád, a Zalaegerszegi Törvényszék szóvivője az MTI-nek felidézte: a vádirat szerint az akkor 10 éves kislány 2013-tól két internetes közösségi portálon keresztül férfiakkal ismerkedett meg, így került kapcsolatba a most 26 éves férfival, aki fiatal lányok ismeretségét kereste. Tavaly nyáron a vádlott kérésére a kislány a webkamerája előtt megmutatta meztelen felsőtestét is, később pedig már személyes találkozót beszéltek meg.

A férfi elautózott a kislányért, akit először a keszthelyi mólóra vitt sétálni. Később beültek a kocsi hátsó ülésére, ahol mindketten levetkőztek, majd a kislány kezdeményezésére orális aktus történt közöttük. A történtekre azután derült fény, hogy a kislány korábban jött el az iskolából, és mások látták, hogy beszáll egy idegen autób

Nem tudta, hogy hány éves

A tárgyaláson a vádlott nem ismerte el a bűnösségét. Állítása szerint nem tudta, hogy a lány hány éves, illetve tagadta a szexuális aktust. A kislány a bíróságon elmondta: édesanyja nem tudott arról, hogy a neten férfiakkal levelezik, és hogy többeknek félmeztelenre vetkőzött a webkamera előtt. Bevallotta azt is, hogy az orális aktust a vádlottal ő maga kezdeményezte.

Az igazságügyi pszichológusi szakvélemény szerint a kislány nagyfokú szeretet- és támaszigénye miatt kereste idősebbek társaságát, remélve, hogy ők megértik. A férfinak viszont a korához képest alacsonyabb szintű a szexuális fejlettsége, személyiségjegyei pedig nem felnőttekre jellemzőek.

A Keszthelyi Járásbíróság szexuális erőszak miatt két év, a végrehajtásában három és fél év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte a 26 éves férfit. Elrendelte a pártfogói felügyeletét is, illetve kötelezte arra, hogy két éven át vegyen részt személyiségfejlesztő pszichológiai terápián. Az ítéletet minden érintett tudomásul vette, így az jogerőssé is vált.

A szóvivő közölte még: miután az eset napvilágra került, a kislány és a férfi nem váltott több levelet. A lány internethasználatát a szülők korlátozták, az iskolájában pedig felvilágosító előadás és osztályfőnöki óra keretében beszéltek az internet és a közösségi oldalak veszélyeiről.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik