Belföld

Gyermeke a szobában volt, míg brutálisan megölte párját a nyíregyházi férfi – Életfogytiglant kapott

24.hu
24.hu

2015. 11. 19. 15:39

Apja rászólt gyermekére, hogy maradjon bent, de ő lement szüleihez. Ekkor látta vérző anyját és apját a késsel.

Emberölés bűntettében és kiskorú veszélyeztetésének bűntettében mondta ki bűnösnek szerdán bíróság azt a férfit, aki még 2012 őszén brutálisan megölte párját úgy, hogy gyermekük a szomszéd szobában volt. Az apa életfogytiglani fegyházbüntetést kapott, az ítélet szerint legkorábban 25 év múlva szabadulhat feltételesen.

Szerencsejátékozott, a nő válni akart

A pár 1998-ban házasodott össze, 2003-ban pedig megszületett gyermekük. Egy ideig külföldön éltek és dolgoztak, 2004-ben költöztek haza, és vállalkozásba kezdtek Nyíregyházán. A férfi gyakran szerencsejátékozott, emiatt egyre többet veszekedett. Üzletük 2010-ben válságba került, ezért a férfi a következő évben ismét Írországba ment, hogy pénzt keressen, felesége pedig itthon maradt. A férfi ott ismét rákapott a szerencsejátékra, és több milliós adósságot halmozott fel, és ezt be is vallotta. Az asszony emiatt elhidegült tőle, és talált valakit.

Húsvétkor közölte férjével, hogy el akar válni, a férfi legközelebb szeptemberben jött haza Magyarországra. Ezalatt gyakran veszekedtek. Egyre biztosabb volt benne, hogy felesége megcsalja, így nem is utazott vissza időben. A gyilkosság napján a nő felhívta a barátnőjét és azt mondta neki, hogy fél hazamenni, ennek ellenére mégis megtette.

Azt mondta, bármit is hall, ne jöjjön ki

Este 9 óra körül értek haza, fél 10 lehetett, amikor az apa azt mondta gyermekének, hogy menjen be a szobájába és ne jöjjön ki akkor sem, ha kiabálást hall. Ezután kérdőre vonta az asszonyt és nem engedte meg neki, hogy felhívja az édesanyját. A kanapéra nyomta feleségét, aki továbbra is azt mondta, el akar válni tőle.

A férfi ezután ököllel esett neki, majd felkapott egy kerámiatálat és azzal ütötte a fejét. Az edény összetört, a férfi az egyik darabjával szúrta meg feleségét. A szomszédok hallották az asszony segélykiáltását, bekiabáltak az ablakon, és tojással dobták meg azt. A férj egy rövid időre leállt, bezárta az ablakot, ám ezután ismét nekirontott párjának, ezúttal késsel.

A gyerek meglátta őket

A gyerek időközben elhagyta a szobáját, és meglátta vérző anyját illetve apját a késsel. Sikítani kezdett, egy szomszéd rohant oda és folyamatosan nyomta a csengőt. A gyerek kinyitotta az ajtót, de ezt észrevette apja. Kilökte őt az ajtón, majd folytatta felesége bántalmazását. Nem sokkal később megérkeztek a rendőrök, de a férj nem nyitott ajtót, újabb sérüléseket okozott feleségének. Csak akkor állt le, amikor látta, hogy az egyenruhások átmásznak a szomszédos erkélyről hozzájuk. Az asszonyt azonban már nem tudták megmenteni,a nyakát ért szúrt seb olyan súlyos volt, hogy néhány perc alatt elvérzett.

„A törvényszék a büntetés kiszabásakor súlyosító körülményként értékelte a családon belüli erőszak, ezen belül is közeli hozzátartozók sérelmére elkövetett élet és testi épség elleni bűncselekmények rendkívüli elszaporodottságát. Nyomatékosító súlyosító körülményként értékelte, hogy a vádlott által elkövetett bűncselekmény gyermeke egész életére kiható nyomokat hagyott. Enyhítő körülményként értékelte – kisebb súllyal – a vádlott büntetlen előéletét, beismerő vallomását, megbánó magatartását, és az időmúlást” – olvasható a Nyíregyházi Törvényszék csütörtöki tájékoztatásában.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.