Belföld

Családjára akarta robbantani a házat, 13 évet kapott az abádszalóki férfi

Jogerősen tizenhárom év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy abádszalóki férfit, aki gázpalackkal megpróbálta felrobbantani azt a házat, amelyben gyermekei és unokái tartózkodtak. A táblabíróság több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérletében mondta ki bűnösnek a jelenleg 58 éves vádlottat.

A férfi 1975-től élettársként, 1997-től házastársként élt együtt egy asszonnyal, a párnak három közös gyermeke született. A családfő azonban gyakran ivott és ilyenkor agresszívvé vált, a kapcsolatuk emiatt megromlott, 2000-ben el is váltak. Az apa három évvel később költözött ki abádszalóki otthonukból, de nem ment messzire: onnantól kezdve az udvaron álló lakókocsiban élt. De a veszekedések nem szűntek meg, a férfi ellen zaklatás miatt eljárás is indult.

A vádlott 2013. július 21-én egy abádszalóki sörözőben ivott, méghozzá elég sokat. Közben arról beszélt unokatestvérének, hogy az otthoni helyzet tarthatatlan, ezért miután hazamegy, önmagát és a házat is felrobbantja.

Amikor megérkezett, elvágta a konyhában álló, félig teli gázpalack gumitömlőjét, leszerelte a nyomáscsökkentőt és kinyitotta a palack szelepét. A házban volt két gyermeke és két unokája is. Lánya meghallotta a gáz sistergését és odament, apja azonban késsel fenyegette. A nő a testvérétől próbált segítséget kérni, közben azonban szülőjük beszögelte az ajtót, hogy ők ne tudják elhagyni az épületet. Az utca felőli ablakkal is ezt akarta tenni,  de gyerekeinek és unokáinak sikerült kimászniuk. A vádlott fia később visszatért, hogy megfékezze apját, a lány pedig értesítette a rendőrséget.

Végül nem sérült meg senki, de csak a véletlenen múlt, hogy a gázelegy nem robbant be.

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik