Belföld

22 évet kapott a kaposvári trafikosnő gyilkosa

Annak ellenére ölte meg a fiatal lányt, hogy ellenkezés nélkül átadta neki a mindössze 23 ezer forintnyi bevételt.

22 év fegyházbüntetésre ítélte a Kaposvári Törvényszék azt a férfit, akit a kaposvári dohánybolti eladó megölésével vádolnak – tudósít az MTI.

Az áprilisban történt gyilkosság ügyében a Somogy Megyei Főügyészség aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat. B. Péter a tárgyaláson nem tett vallomást, a rendőrségen elmondott beismerő vallomásának főbb részleteit a bíró olvasta fel. Ebben elhangzott, hogy el akart költözni szüleitől, ehhez pénzre volt szüksége. Azért döntött a trafikrablás mellett, mert oda a kirakat lefóliázása miatt nem lehetett belátni. Az eladót azért szúra le, mert attól tartott, hogy értesíti a rendőröket.

A csütörtökön kezdődött elsőfokú tárgyalást a bíró egy nap alatt lezárta. A bűncselekmény elkövetésekor 19 éves sántosi férfira 25 éve fegyház a kora miatt kiszabható legsúlyosabb büntetés. A nem jogerős ítélet szerint a férfi legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után szabadulhat.

Korábban azt írtuk: a gyilkos viszonylagos jómódban élt, és annak ellenére ölte meg a húszéves eladónőt, hogy az nem ellenkezett, átadta neki a 23 ezer forintnyi bevételt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik