Belföld

Húsváró bárddal ütötte az idős asszonyt a lenti fiatal

Háromezer forint, kávé, bor, sör, és ötven darab tojás – emiatt ölt kis híján a fiú.

Húsvágó bárddal, éjszaka támadt rá egy védtelen 85 éves asszonyra egy fiatal Lentiben. A brutális támadás még májusban történt, az ügyészség szerdán közölte: vádat emeltek nyereségvágyból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt.

A már többször büntetett és jelenleg is végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés hatálya alatt álló 22 éves fiú május 19-ére virradó éjszaka – erősen ittas állapotban – osont be az asszonyhoz. Először a nyári konyhába bent zsákmány után kutatva. Ott 50 darab tojást és két doboz sört szedett össze. Ezután a ház felé vette az irányt, ahol három liter bort és három csomag kávét készített össze.

Az idős nő azonban felébredt a zajra, kiment és felkapcsolta a villanyt. A fiatal ekkor rátámadt, pénzt követelt és egy húsvágó bárddal több, közepes erejű ütést mért a fejére. Az asszony a szobába menekült, de a fiú nem állt le, addig bántalmazta, míg az asszony elvesztette az eszméletét.

Ezután a már összekészített dolgokkal – és idős áldozata pénztárcájából kivett háromezer forinttal – elhagyta a házat. A ruhát, amelyet viselt, egy vödörben elégette.

A 85 éves asszony nyílt koponyacsonttörése, és számos más súlyos sérülése életveszélyes állapotot eredményezett, ha nem kap segítséget, meghalhatott volna.

Az ügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta a vádlottal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik