Belföld

Betépett autótolvaj menekült és tört rendőrautókat az M5-ösön – Videón az üldözés

Vádat emelt az ügyészség két érdi  fiatal ellen,  akik még januárban egy lopott teherautóval menekültek az M5-ös autópályán a rendőrök elől. A 26 éves tolvajnak közúti veszélyeztetés, bódult állapotban elkövetett járművezetés vétsége, cserbenhagyás vétsége, hivatalos személy elleni erőszak és rongálás bűntette miatt kell felelnie, míg 21 éves cinkosát közlekedés biztonsága elleni bűntett és hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt állítják bíróság elé.

Kannát, fémeket dobált a rendőrautók elé

A vádirat szerint a páros Kecskeméten lopott el egy teherautót. Az M5-ösön, Budapest felé indultak el szerzeményükkel, ám a rendőrök követni kezdték őket. A járművet a 26 éves fiatalember vezette, aki – bár felszólították – nem állt meg, sőt: társa hátra mászott, a raktérből benzines kannát, fémküszöböket és egyéb tárgyakat hajigált a járőrkocsi elé.

Szándékosan nekiment a járőrkocsinak

Üldözés közben az egyik rendőrautónak sikerült megelőznie a menekülőket, ezután azonban a sofőr szándékosan nekikormányozta a teherautót az előtte hirtelen fékezni kényszerülő   járőrkocsinak. Az egyenruhásoknak nem esett bajuk, de a tolvajok tovább folytatták a menekülést, az örkényi lehajtónál hagyták el a sztrádát és a 4-es főúton Cegléd fele menekültek.

Belehajtott az útzárba

A hajsza Pest megyében is folytatódott: a rendőrök két autóval a 4-es főút Monorierdő elágazásánál útzárat állítottak fel, hogy megállásra bírja a párost. A sofőr azonban ekkor sem lassított. Az egyik járműnek szándékosan nekihajtott, és Budapest felé száguldott. Végül a kecskeméti rendőrök Vasadon elfogták őket.

Bódult volt

Kiderült az is, hogy az idősebb vádlott kábítószer hatása alatt vezetett és jogosítványa sem volt. A kár, amit okozott több mint félmillió forint.

A páros ellen lopás miatt külön eljárás folyik, az idősebb vádlott házi őrizetben van, társa azonban szabadlábon védekezik.

Olvasói sztorik